Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

”Kurset fik mig til at give min drøm en chance mere”

Gitte deltog i starten af året på kurset Bliv heldig med vilje. Det gav hende mod på at give sin drøm om at lave undersøgende journalistik en chance mere. I slutningen af maj tiltræder hun så i sit drømmejob som netop undersøgende journalist. Du kan også blive heldig med vilje - næste kursus starter 19. maj.

Gitte Laasby

Privat

Gitte Laasby, Kandidat i engelsk og kandidat i journalistik fra USA. 44 år.

Du kan også komme på Bliv heldig med vilje-kurset. Læs mere og tilmeld dig med kursusstart 19. maj. Få pladser tilbage!

Eller tilmeld dig kurset med start 1. september. Her er masser af pladser

Hvorfor meldte du dig til Bliv heldig med vilje?

Jeg stod i en situation, hvor jeg havde mulighed for at overveje, hvad jeg ville med min karriere. Efter mange års arbejde som journalist både i Danmark og i USA, havde jeg senest arbejdet som pressekonsulent i nogle år. Jeg havde en rimelig god ide og mavefornemmelse om, hvad jeg godt kunne tænke mig, men jeg ville gerne have kvalificeret og udbygget ideen om den retning. Mange af mine med-kursister gik med overvejelser om, hvorvidt de skulle springe ud som selvstændige eller ej. Og det var præcis det, kurset handlede om: at give rum og mulighed for at overveje og udfordre tanker om et muligt strategiskifte i ens karriere – og at finde ud af, hvordan man så skifter strategien.

Hvad lavede I på kurset?

Vi startede med at tale om, hvad vores drømmejob er. At give os selv lov til at drømme stort. Så fik vi til opgave at mærke lidt efter, sige hvor attraktivt, det mål er, og til sidst vurdere, hvor meget vil vi gøre for at komme derhen. Undervejs spurgte Susanne (Susanne Svendsen, kursusleder på Bliv heldig med vilje/red.) hele tiden ind til vores overvejelser, og gav os som opgave at skrive de værdier ned, som vi prioriterer i vores arbejdsliv. Hvad får dig til at cykle på arbejde i november? Det var ret fint beskrevet af hende, synes jeg.

Først fik vi til opgave at skrive de værdier ned, som vi prioriterer i vores arbejdsliv. Hvad får dig til at cykle på arbejde en mandag morgen i regnvejr i november? Det var ret fint beskrevet af hende, synes jeg. Bagefter skulle vi prioritere de værdier på en skala fra 1-10. Det var en øjenåbner for mange. For man har måske en idé om, hvad der er vigtigt i ens arbejdsliv, men når man dykker dybt ned i det, ser det anderledes ud. Jeg kunne fx se på min egen liste, at lønnen kom ned som nr. 4-5 ud af 10. Det sætter gang i refleksioner om, hvorvidt ens realitet stemmer overens med de værdier, man har beskrevet. Og det kan give dig modet til senere hennår du på et tidspunkt står med valget mellem retning a eller b at gå i en anden retning, end du måske oprindeligt ellers ville have gjort, fordi du har defineret dine værdier tydeligt. 

Susanne bad os også alle sammen om at kigge på økonomien. Hvor meget har jeg rent faktisk brug for at tjene for at få min økonomi til at hænge sammen i hverdagen? Kan jeg skære lidt ned på mit forbrug eller måske tjene lidt mere på det, jeg laver ved siden af, for så at vælge en drømmeretning til en væsentligt lavere løn? Det er jo ofte sådan, at udfordringer for at nå drømmejobbet er noget praktisk eller økonomisk.

Hvad tog du med fra kurset?

Det vigtigste for mig var refleksioner over mine værdier i mit arbejdsliv. Jeg fandt ud af, at det er på tide at give den undersøgende journalistik en chance mere. I mit sidste journalistjob var jeg blevet lidt desillusioneret på, om der er tid og mulighed for lave det længere, men kurset her gav mig mod på at give den drøm en chance mere.

Og da jeg så kort efter rent faktisk stod over for muligheden for at få et job, hvor jeg kunne lave netop den type journalistik, men til en mindre løn, end jeg havde fået i mit sidste joer vant til, havde jeg modet til at sige ja. Så nu starter jeg i det, der kan vise sig at være mit drømmejob job lige om lidt. Et job, der harmonerer med de værdier, som jeg fik stillet op.

Jeg synes overordnet set, at alle bør reflektere mere over, hvad der kan gøre en endnu lykkeligere. For mig er det værd at ofre noget løn for mavefornemmelsen. Og så har det været vigtigt at få tid til at dykke ned i, hvad drømmen egentlig er, og reflektere over, hvordan jeg kommer derhen. Det er der ikke tid til i hverdagen. Og så vil jeg sige, at Susanne bare er fantastisk til at engagere og give masser gode indspark. Hun er en af de allerdygtigste kursusledere, jeg har oplevet.

Læs mere og tilmeld dig Bliv heldig med vilje-kurset

Kommentarer