Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kristeligt Dagblad vil spare fem mio. kroner om året.

Kristeligt Dagblad skal spare fem mio. kr. om året. Det kan betyde fyringer. DJ-formand bakker op om medarbejdere og tillidsfolk.

Endnu et større dansk medie har meldt en sparerunde ud til medarbejderne. Denne gang Kristeligt Dagblad, der vil gennemføre besparelser for fem mio. kroner, og det kan betyde fyringer, siger administrerende direktør Hans-Christian Koch til Journalisten.

Den nyeste sparerunde lægger sig til sparerunder på adskillige medier før jul - og kommer alle sammen netop som DJ's forhandlingsdelegation har indledt forhandlinger om ny overenskomst med Danske Mediers Arbejdsgiverforening om en ny overenskomst på dagbladsområdet.

DJ-formand Tine Johansen ærgrer sig over udmeldingen fra Kristeligt Dagblad:

"Det er en hård melding for kollegerne på Kristeligt Dagblad. Og desværre er sparerunden der ikke en enlig svale. Vi har den seneste tid fået meldinger om sparerunder hos flere medier, og det rammer både menneskeligt, og det rammer også det journalistiske produkt. Så nu er opgaven for DJ's tillidsfolk at finde en så god løsning som muligt under vanskelige forhold, og DJ bakker naturligvis op om arbejdet og hjælper på alle tænkelige måder. Men det her rejser også et principielt spørgsmål - om der skal findes nye løsninger til at fremtidssikre de publicistiske medier."

Kommentarer