Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kommunikatør: Mit job giver mig mulighed for at binde tingene sammen

Hun sætter stor pris på sit job som kommunikationsmedarbejder i Region Midtjylland, hvor hun har været ansat i 12 år. Didde Marie Degn finder fortsat mulighed for at udvikle sig fagligt - og masser af mening i at kommunikere sundhedsfaglige dagsordener til borgerne og dem, der arbejder for dem.

komm

Soffi Chanchira Larsen

Artikelserie: Vores Arbejdsliv

Dansk Journalistforbund er et fagligt fællesskab for medlemmer, der arbejder med medier og kommunikation. Selvom opgaverne syntes vidt forskellige, er der måske en fællesnævner i, hvad der driver os, og får os til at fortsætte. Selv når udfordringerne tårner sig op, og målet indimellem kan være svært at holde for øje. Eller kræver en omvej eller lidt zigzag for at få til at stå skarpt igen. Med artikelserien Vores Arbejdsliv får du et indblik i en række medlemmers ambitioner, udfordringer og forventninger i arbejdslivet. 

Didde Marie Degn er ansat som ene kommunikationsmedarbejder i Region Midtjyllands afdeling i Hinnerup lidt udenfor Aarhus. Her deler hun kontor med andre profiler i Region Midtjyllands afdeling for et specifikt socialområde indenfor udviklingshæmning og ADHD. Hun har været ansat forskellige steder i Region Midtjylland de seneste 12 år.

Didde Marie Degn blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2004, hvorefter hun tog en overbygning på Syddansk Universitet – og blev færdiguddannet cand. mag i amerikanske studier i 2007. Hun har tidligere arbejdet som dagbladsjournalist på først Dagbladet Ringkøbing Skjern og derefter på Fyens Stiftstidende. 

Hvad består dine opgaver i som kommunikationsmedarbejder i Region Midtjylland?

Som de fleste kommunikatører laver jeg mange forskellige opgaver. Det kan være alt fra kommunikationsfaglige handlingsplaner, lige nu omkring regionernes Covid 19-indsatser, til nyheder, nyhedsbreve, opdateringer på intranettet og aktivitet på de sociale medier. Min hverdag veksler meget mellem kommunikation omkring større indsatser til mindre opdateringer – som for eksempel nye besøgsrestriktioner.

Jeg har det fint med, at mit arbejde er en blandet landhandel. Jeg kan godt lide variationen mellem de korte og lidt længere deadlines på opgaverne. Og variationen mellem at løse lavpraktiske kommunikationsopgaver og opgaver på et mere strategisk niveau.

Hvad optager dig særligt for tiden?

Lige nu arbejder jeg med at udvikle en ny hjemmeside med tilhørende strategi til det specialområde, jeg er ansat i. Samtidigt er jeg også i gang med en strategi for, hvordan vi skal brande os på de sociale medier. Det er meget fag-faglige opgaver, som jeg løser sammen med en ny kollega, der er multimediedesigner. 

Jeg løser også opgaver sammen med mine øvrige kollegaer, som er fagspecialister inden for pædagogik, psykologi og sundhed, hvor jeg understøtter kommunikation og planlægning af  en indsats på det sundhedsfaglige område.

Her var opgaven blandet andet at få en målgruppe af socialpædagoger til at købe ind på, at det er nødvendigt med den her indsats. De skulle forstå vigtigheden af at give borgerne den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt, holde øje med deres almene helbred – og generelt fokusere mere på sundhedsdelen i stedet for kun den socialpædagogiske del. At være med til at få det kommunikeret ud til målgruppen på en måde, som i sidste ende skaber en adfærdsændring, det er min opgave. Og en meningsgivende og vigtig en af slagsen.   

De skulle med kommunikationen forstå vigtigheden af, at give borgerne den rigtige medicin og generelt fokusere mere på sundhedsdelen - i stedet for kun den socialpædagogiske del.

Hvad tiltrak dig ved dit job til at begynde med?

Mit nuværende job har fragmenter af alt, hvad jeg godt kan lide ved kommunikationsfaget: Muligheden for at binde alting sammen, og få ting til at gå op i en højere enhed.

Er der udfordringer, der har påvirket dit arbejdsliv?

Indimellem kan jeg da godt savne nyhedspulsen, som jeg kender den fra min tid som dagbladsjournalist, men for det meste kan jeg godt undvære den. Når du er ansat i et politisk system, kan tingene godt gå lidt langsomt, og i et job som mit, skal du være villig til at købe ind på, at du er afhængig af rammerne, før du kan handle.

Men selvom tingene ikke går så stærkt i den her branche, bliver jeg ikke frustreret så længe, det jeg laver give mening. Som den sundhedsfaglige opgave, jeg lige har fortalt om. Jeg var i sin tid i praktik i FN – og der skal jeg da lige love for, at jeg fik indsigt i, hvordan det er at arbejde i et politisk system. Det var tungt, også langt tungere end det, jeg arbejder for i dag.

Bruger du dine journalistiske erfaringer i dit nuværende job?

Ja. Jeg har den altafgørende grundforståelse af, hvad der er en god historie, og det er et centralt element i alle formidlingsjob. Jeg siger som kommunikatør nej til historier, der aldrig kommer til at leve. Og ved, at vi for eksempel ikke kan svare en journalist om tre dage, hvis vi vil påvirke en dagsorden, der kører lige nu.

Som tidligere journalist oplever jeg aldrig etiske dilemmaer som kommunikatør i min nuværende stilling. Mit job er udelukkende at fortælle de gode historier, der hjælper folk eller skaber en konstruktiv handlingsændring. Aldrig at sløre noget.

Kan du finde ud af adskille dit privatliv fra dit jobliv?

Nej, slet ikke. Jeg har været hjemsendt i alle perioderne, så det er meget svært at adskille. Computeren er lige i nærheden, og jeg kan altid gøre lidt ekstra. Jeg øver mig dog i at stoppe mig selv.

Hvad tager du af efteruddannelse for at holde dig opdateret?

Jeg blev færdig på uddannelsen i 2004, og det betyder, at jeg er på bagkant i forhold til sociale medier i forhold til de nyuddannede, så det har jeg løbende opdateret mig selv i.

Lige nu er jeg i gang med en efteruddannelse i branding strategi i kampagner – og har kurser forude om kommunikationsplanlægning og webmarketing. Jeg har fået rig mulighed for at implementere det, jeg lærer, og bruger altid arbejdspladsen som case.

Hvor ser du dig selv om fem år?

Jeg håber, at jeg stadig har mit nuværende job i Region Midtjylland. Jeg har arbejdet for regionen i 12 år, i forskellige afdelinger og med forskellige opgaver, og jeg synes stadig, det er både udviklende og meningsgivende. Jeg ser ingen grund til at skifte job, så længe mine opgaver stadig er alsidige og udvikler mig fagligt.

Læs også:

Selvstændig fotojournalist: ”Jeg elskede at lege købmand som barn”

Fotograf: "Du er nødt til at omfavne forandringerne"

Jobsøgende: "Der er mange virksomheder, som har behov for en med en journalistisk baggrund"

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.