Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

KOM-priser til Christian Kock og COOP-kampagne

På DJ og Kforums store konference for kommunikatører, KOM17, torsdag, blev tre kommunikationspriser uddelt. Hæder til COOP-kampagne og retorik-professor Christian Kock. Kforums Specialepris gik til projekt om NGO i en brydningstid.

Vinder af kampagneprisen

Rasmus Degnbol Vinderne af KOM17 kampagneprisen: COOP, Samvirke og Operate Experience, for kampagnen for COOP’s 150 års fødselsdag.

Årets Kampagnepris til COOP-kampagne

Det var et flot felt af forslag til KOM-kampagneprisen, der for første gang blev uddelt af DJ og Kforum. Blandt dem blev tre kampagner nominerede, og hæderen gik til COOP, Samvirke og Operate Experience, der har lavet kampagnen for COOP’s 150 års fødselsdag sidste år.

Anna Rørbæk, der er chef for kommunikation og public affairs i Børnefonden, og en del af priskomiteen gav vinderne dette skudsmål med på vejen:

”Det kunne være så let. Og alligevel blev det så omfattende.

Årets vinderkampagne har ikke været den letteste at lave. Det har heller ikke været den billigste.

For vi har at gøre med en kampagne, hvor elementerne er så mange, hvor produkterne er komplekse, og hvor forberedelserne må have været enorme.

I alt fra bogudgivelser, dokumentarfilm, apps, konkurrencer, produktrelanceringer og meget meget andet, har kampagnen for COOP’s 150 års fødselsdag formået at ramme danskerne langt ud over, hvad man kan forvente af en virksomheds runde fødselsdag.

For ikke bare byder kampagnen på nostalgiske gensyn med klar cola og FDB-møbler – den kommunikerer også virksomhedens grundlag og værdier, pudser dem af og bringer dem ind i en ny tid med forbrug og fællesskab – alt sammen med noget så banalt som en fødselsdag som anledning.

Det er godt tænkt, et pokkers stort arbejde og hamrende godt eksekveret:

Tillykke!”

Christian Kock vinder prisen som årets kommunikatør

Rasmus Degnbol

Ærespris til professor Christian Kock

Også selve KOM-prisen blev uddelt torsdag, og den havde komiteen besluttet skulle gå til professor Christian Kock fra Københavns Universitet.

Redaktør på Kforum Timme Bisgaard Munk motiverede komiteens valg:

Årets KOM-pris gives til en person, som i årtier har kæmpet for at sætte kommunikation på dagsordenen – for at forstå verden som kommunikation. Ofte som frontløber og pioner, hvor han har forsket i emner i mange år, før vi andre blev klar over vigtigheden af tematikken. Det gjaldt fx hans forskning i politisk spin, debatkultur, troværdighed, skriftlig formidling og ikke mindst fake news.

Ja, før vi havde det rigtige navn for det, han havde set. Hans evne til at være på forkant har givet ham mulighed for at favne og forme den samfundsmæssige debat uden at give slip på den akademiske dybde og dynamik. Samtidig magter han som få at rumme og trækkelinjerne fra sofisterne til Trump. Ikke mindst i en tæt dialog med / kritik af samtidens hurtige og flygtige sociale medier og letkøbte massemedier. Han mestrer således at være på forkant med en skarp bagkant og bagklogskab, hvor det store bagkatalog giver pondus, og skriver en

Flygtig nutid ind i en alt for glemt fortid.

På Kforum har vi i årtier haft glæde af hans mange kloge analyser. Altid ufattelig velskrevet og analytisk kompetent. Som underviser og vejleder er han eminent og inspirerende. Alle lige fra statsministerens spindoktor til Weekendavisens chefredaktør plus alle os andre har mødt k-faget som ganske unge mennesker i mødet med årets prismodtager.  Ja, selv det franske valg dækkes nu af hans tidligere studerende.

Ja, hundreder og atter hundreder af k-mennesker, mange er her sikkert i dag, har fået en faglig og personlig gave med fra prismodtageren, som giver igen og igen den dag i dag. På den måde har han formet generationer af k-folk, som alle har fået en lille del af hans dna med ud i verden og virkeligheden. Et lille græsk sværd af k-dannelse med på rejsen, når man skulle kæmpe for faget i en evigt omskiftelig verden. I disse tider med et Europa i opbrud, med en borgerlig offentlighed i krise og fyldt af udspekuleret demagogi har vi brug for prismodtagerens nysgerrighed og tro på faget.

Hans opfordring til at spotte og stoppe dem, der lyver og manipulerer, er vigtigere end nogensinde. Nu, hvor et spøgelse af frygt, vrede og ondskabsfuldhed går gennem den frie verden, har vi brug for nogen, som kalder dets bluff.  Nu hvor virkelighedens uvirkelighed og uvirkelighedens virkelighed gør os svimle, er der nogen, som kan og skal holde os fast. Tak, fordi du gør det. Tillykke til dig. Kock er cool. Prisen går derfor til Christian Kock. Kom op på scenen, og lad os alle klappe af ham. Det er mere end velfortjent.”

Priskomiteen for KOM-priserne består af:

Timme Bisgaard Munk, Redaktør Kforum

Anna Rørbæk, chef for kommunikation og public affairs, BØRNEfonden

Anders Monrad Rendtorff, Associate Partner, RelationsPeople, medstifter af K1

Sine Nørholm Just, associate professor, CBS

Troels Johannesen, kommunikationschef, DJ

Se mere om KOM17.

Årets specialepris

Kforums Specialepris gik til Katrine Hermansen og Lone Lindstrøm for deres speciale om NGO i en brydningstid. Tillykke!

Vinder af Kforums specialepris

Rasmus Degnbol Katrine Hermansen og Lone Lindstrøm, vindere af Kforums Specialepris

 

Tak til alle, der bidrog. Vi vender stærkt tilbage næste år med Kom18!

 

Ønsker du besked når vi har information klar omkring næste års konference, så tilmeld dig email-listen ved at udfylde nedestående formular. 

Kommentarer