Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Karrierekonsulent: Lad være med at begynde at søge job for hurtigt

Oplever du at blive varslet om en fyring fra dit job, må du ikke gå i panik med det samme og sende jobansøgninger til højre og venstre, forklarer DJ’s karriere- og trivselskonsulent Adina Vind i kølvandet på nye fyringsrunder i mediebranchen.

Opsigelse

Rikke Ahm

Der er igen-igen meldt om nedskæringer og fyringsrunder i mediebranchen, og mange DJ-medlemmer går nu en ubehagelig uvished om, hvad der skal ske med dem og deres job. I første omgang handler det i en sådan situation om at trække luft ind, inden man handler, siger Adina Vind: 

”Når man får besked om, at man er blevet opsagt, er det vigtigt at træde et skridt tilbage og give sig selv lov til at lade en svær information trænge ind og lande, inden man handler i affekt. Man skal give sig selv lov til at være i chokfasen og sunde sig – og ikke gå i gang med at søge job som det første,” mener hun. 

For selvom det kan være fristende at pløje Mediajob.dk igennem for spændende job, er det ikke det rette tidspunkt at tage dette skridt endnu. 

”Det er meget svært at tage rationelle valg i den fase, man befinder sig i, når man lige er blevet fyret. I stedet anbefaler jeg, at man taler med nogen om situationen – en ven, familie, kollegaer eller DJ. Giv dig tid til at mærke, hvad det egentlig er, du har lyst til og brug for i dit arbejdsliv” siger Adina Vind. 

Mærk efter

Og den usikre periode, hvor fyringsrunden er meldt ud, men der endnu ikke er sat navne på de uheldige, kan man ifølge karrierekonsulenten bruge til at mærke efter, om dette kunne være det rette tidspunkt til at komme videre. 

”Det kan jo være, at man i længere tid har kunnet mærke en lyst til at prøve noget andet. Så kan en nedskæringsrunde med måske en længere periode med fritstilling og løn være den mulighed til at tage et spring, som man ikke har været klar på at tage før. Igen vil jeg anbefale, at man taler med nogen om disse tanker,” siger Adina Vind. 

Har du brug for inspiration til et karriereskifte – eller er du blevet opsagt, kan DJ’s Bliv heldig med vilje-kursus være noget for dig. 

Der er få ledige pladser på augustholdet og masser af pladser på oktober- og november-holdene

Kommentarer