Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kaare Sørensen ny formand for Cavling-komiteen

Efter, at den tidligere formand Ida Ebbensgaard trak sig fra komiteen i sidste uge, har DJ’s hovedbestyrelse valgt ny formand. Komiteen består i 2017 af fire personer. Indstillinger til nyt kvindeligt komité-medlem søges nu.

Det bliver den 37-årige redaktør for sociale medier på TV 2, forfatter og tidligere journalist på Jyllands-Posten og Berlingske, Kaare Sørensen, der til januar skal holde den traditionsrige Cavlingvinder-tale for en eller flere journalister, der har vundet landets mest prestigefyldte journalistpris.

Det står klart efter, at han er valgt af DJ’s hovedbestyrelse til at efterfølge Ida Ebbensgaard, der i sidste uge valgte at trække sig fra Cavling-komiteen af personlige grunde. Ida Ebbensgaard nåede fire år som medlem af komiteen, herunder et år som formand.

Der er frist for forslag til Cavlingprisen for 2017 den 6. november klokken 12. Læs om formalia her.

Da fristen og dermed udvælgelsesarbejdet nærmer sig, har DJ’s hovedbestyrelse valgt at lade komiteen bestå af de tilbageværende fire deltagere året ud. Derefter skal der så findes et femte medlem, der skal indgå i udvælgelsesarbejdet på lige fod med de øvrige i arbejdet med at finde vinderen af Cavlingprisen for 2018.

Der er ordinært valg til Cavling-komiteen igen i 2019. Her vælges en ny komité for en tre-årig periode.

Hvem skal være komiteens femte medlem?

DJ indkalder nu forslag til, hvem der skal være komiteen sidste medlem fra januar 2018. Da vedtægterne for Cavling-komiteen indeholder krav om, at mindst to af medlemmerne skal være mænd, og mindst to skal være kvinder, søges der i denne omgang alene efter et kvindeligt medlem.

Udover Kaare Sørensen består Cavling-komiteen af Janni Gjersen Hansen, Søren Flytkjær og Lars Rugaard. Læs om retningslinjer for arbejdet i komiteen her.

Forslag til komiteen skal sendes til Mette Eeg senest den 20. februar 2018. Forslag skal indeholde CV på den foreslåede. Foreslåede skal være medlem af Dansk Journalistforbund. Send til me@journalistforbundet.dk, og skriv Cavlingkomité i emnefeltet.

Cavlingprisen for 2017 uddeles fredag den 5. januar 2018 klokken 15.00 i Nationalmuseets festsal.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.