Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Julie-Elsebeth: “Jeg må godt gøre det på min måde”

Journalist og blogger Julie-Elsebeth lærte under sin uddannelse på SDU at navigere mellem studiestedets forventninger og samtidig stole på sine egne evner og lade skriften tale for sig selv.

Julie-Elsebeth

 

På studiet handlede det for Julie-Elsebeth om at anvende det akademiske sprog uden at give afkald på sin egen gøglede, bramfrie måde at skrive på. Hun har læst medievidenskab på SDU og deler nu ud af sine erfaringer med at studere på universitetet og senere starte sin drømmekarriere. 

Et ønske om kreativ frihed 


Julie-Elsebeth søgte ind på bacheloren i medievidenskab på SDU, da hun efter eget udsagn ønskede frihed i fremtidige jobmuligheder. Det var også vigtigt for hende, at hun fik lov til at gøre noget af det, som hun holder allermest af, nemlig at skrive. De første par semestre forsøgte hun at tilpasse sin skrivestil, så den stemte overens med den måde, som hun forestillede sig var den ønskede på studiet:

“De første par semestre, hvor jeg gik på medievidenskab, brugte jeg tiden på at skrive det, som jeg regnede med, at underviserne gerne ville læse. Det var ikke det, jeg gerne ville skrive, men det affandt jeg mig med, fordi jeg tænkte, at det var sådan, det var på studiet.” 

Julie-Elsebeth beskriver sin egen måde at skrive på som værende præget af personlighed og karakter:

“Mit sprog er nok i virkeligheden lidt for fjollet, og jeg finder på ord og udtryk, som ikke rigtigt eksisterer, men som måske nok giver en lille smule mening alligevel. Det virker ikke umiddelbart så foreneligt med en akademisk universitetsuddannelse eller i det hele taget det at have et voksenarbejde.”

Dog opdagede Julie-Elsebeth langsomt meningsløsheden i at prøve at passe ind og erfarede, at hun snarere skulle finde balancen mellem det akademiske og det gøglede sprog:

“Lidt hen ad vejen gik det op for mig, at der var ikke nogen, der roste mig for at gøre det, som jeg troede, lærerne gerne ville læse. På universitetet er der bare nogle specifikke retningslinjer og ting i opgaven, der skal opfyldes, så det var et spørgsmål om at finde ud af, hvordan jeg kunne overholde alle regler, samtidig med at jeg gjorde det på min egen måde resten af tiden.”

“De kan godt lide det, når jeg gør det på min måde” 


Da det blev tid til praktikopholdet på kandidaten, fik Julie-Elsebeth en praktikplads på Boligmagasinet og BO BEDRE:

“Jeg fik lov til at arbejde med at skrive artikler fra dag ét. Det var fuldstændig vanvittigt for mig at opleve, og lige så stille og roligt, ligesom da jeg skrev opgave på universitetet, gik det op for mig, at her bliver jeg heller ikke rost for at gøre det ligesom de andre. De kan godt lide det, når jeg gør det på min måde.” 

Julie-Elsebeths praktikforløb endte senere i en fastansættelse som digital redaktør hos magasinerne I FORM og Aktiv Træning efter en længere periode, hvor Julie havde arbejdet i vikariat som journalist på de to magasiner. 

Fra digital redaktør til fuldtidsblogger 


På opfordring fra Julie-Elsebeths kæreste spurgte hun sin arbejdsgiver, om hun måtte starte en blog ved siden af magasinet:

“Normalt er det ikke rigtig kutyme, at man på de her større medieforlag har et bijob som blogger, men jeg fik lov, for jeg tror helt ærligt ikke, at nogen regnede med, at nogen ville læse med. Men det var der faktisk.”

Efter at have blogget sideløbende i et år tog Julie-Elsebeth beslutningen om at sige op hos Bonnier og i stedet starte karriere som fuldtidsblogger. En beslutning, som hun ikke har fortrudt.

 

Julie-Elsebeths råd til studerende, som gerne vil ind i mediebranchen:

“Først og fremmest tror jeg bare, at det handler om at få en fod indenfor. Når man først er inde, er der masser af pragtfulde mennesker, som gerne vil hjælpe med at forme ens arbejdsliv, hvis man bare sørger for at være lidt explicit omkring sine ønsker. Hvis man taler åbent om, hvad det er, man synes er allermest spændende i det job, man har fået, og dygtiggør sig inden for det, er det jo bare sådan med arbejde, at det gerne falder derhen, hvor det bliver gjort, og hvor det bliver gjort godt. Det er meget lettere at have at gøre med folk, som rent faktisk bare fortæller, hvad de godt kunne tænke sig.”

Navn: Julie-Elsebeth

Instagram: @julieelsebeth

Følgere: 50,9 k 

Uddannelse: BA og KA i medievidenskab, SDU

Job: Journalist og selvstændig blogger hos https://julieelsebeth.dk/

Kommentarer

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

Jakob Carlsen

STUDERENDE

Hvad enten du læser journalistik, kommunikationsfag, fotografi, grafisk design eller andre mediefag, er DJ dit fagforbund. Vi kender alt til ansættelsesvilkår  i medie- og kommunikationsbranchen.

 

Danske bloggere i DJ er en helt ny specialgruppe for medlemmer af Dansk Journalistforbund der blogger.
Gruppen har til formål at arbejde for bloggeres interesser i forhold til fx, markedsføringsloven, arbejdsvilkår, ophavsret, inkasso mm.

Medlemmer af Danske bloggere i DJ forpligter sig til at sikre troværdighed og gennemsigtighed på deres blog, fx ved til enhver tid at overholde reglerne om skjult reklame i markedsføringsloven.