Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Journalistpraktikant: “Vi taler ikke om, at den der drømmeuddannelse faktisk også er pissehård”

Overgangen fra at være studerende til at blive praktikant er for de fleste en omvæltning, der også indebærer udfordringer. Men det er ikke alle, der får italesat det svære ved praktiklivet, og derfor vil KaJ søsætte et praktikantnetværk.

Journaliststuderende

Maria Tuxen Hedegaard Journaliststuderende

Præstationspres, hårde arbejdstider og følelsen af at være overladt til sig selv. Praktiktiden rummer også svære dage, men det er ikke altid, det bliver italesat - hverken på eller udenfor arbejdspladsen.

Det vil KaJ forsøge at rette op på, og derfor har studenterorganisationen, med initiativ fra Sara Krog Plougheld Knudsen og Christina Houlind, opstartet et nyt projekt, de kalder Praktikantnetværket. 

“Vi har taget initiativ til netværket for at skabe et rum, hvor praktikanter frit kan snakke om udfordringer, muligheder og begrænsninger i praktikken. Nogle gange hjælper det nemlig på selvtilliden at høre, at andre måske går rundt med de samme bekymringer som en selv," siger Sara Krog Plougheld Knudsen. 

Nicoline Viola Hoeg var en af de journalistpraktikanter, der deltog i det første netværksmøde, som fandt sted på Gl. Strand, den 21. marts. Og som den eneste journalistpraktikant hos Hjemmeværnet håber og tror hun på en fremtid for Praktikantnetværket, så der fremover eksisterer et forum for udveksling af erfaringer og oplevelser.

"Jeg har nærmest ikke talt med andre om, hvordan jeg egentlig har det i min praktik. Det var på alle måder befriende at høre, at andre studerende sidder med præcis de samme overvejelser og bekymringer som en selv. Jeg tror, at der har udviklet sig en slags usund adfærd blandt journaliststuderende, hvor vi ikke taler om, at den der drømmeuddannelse faktisk også er pissehård," siger Nicoline Viola Hoeg.

At netværksmødet kun var forbeholdt praktikanter, og foregik i en uformel tone, var noget, Johannes Lange Baunsgaard, journalistpraktikant hos kommunen.dk, så fordele ved:

"Det skabte et meget trygt rum. Jeg åbnede mere op for mine egne tanker, end jeg havde regnet med, hvilket jeg kun ser som positivt." 

På søndag skal KaJ's bestyrelse evaluere det første møde i Praktikantnetværket, og ud fra evalueringen vil man tage stilling til efterfølgende møder. 

”Vi tænker helt sikkert, at netværket skal mødes igen. Vi fik god tilbagemelding fra alle deltagere, og snakken gik rigtig godt,” siger Sara Krog Plougheld Knudsen.

Følg med på facebookgruppen, der snarest bliver opdateret med informationer om kommende møder i Praktikantnetværket.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.