Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Journalisterne bag serien "Mettes uønskede børn" vinder Cavlingprisen 2021

De fire journalister - Nagieb Khaja, Jeppe Findalen, Thomas Foght og Magnus Mio - har vundet Cavlingprisen 2021 for serien om “Mettes uønskede børn”, der blev bragt i Ekstra Bladet.

Cavling

Jakob Carlsen

Læs DJ's formand Tine Johansens tale ved Cavling 2022

Læs alt om Cavlingprisen

Nagieb Khaja, Jeppe Findalen, Thomas Foght og Magnus Mio fra Ekstra Bladet var nomineret for artikelserien “Mettes uønskede børn” om regeringens dobbeltspil i sagen om de danske børn i Syrien. 

Gennem vedholdende arbejde og fortrolige efterretningsoplysninger har de afsløret, at magthaverne har tilbageholdt væsentlig viden om de danske børn i de kurdiske fangelejre. Serien afslører, at regeringen vidste, at børnene ikke udgjorde nogen sikkerhedstrussel ved at vende tilbage til Danmark, men til gengæld risikerede at blive bortført og trænet af Islamisk Stat. En viden regeringen ikke delte med nogen. 

Igennem hele serien fastholder journalisterne blikket for både det, der skete i regeringskontorerne og konsekvenserne for de børn, det hele handler om, og det arbejde har indbragt dem Cavlingprisen 2021. 

Om Cavlingprisen

Cavlingprisen gives til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forgangne år.

Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933). Cavlingprisen blev uddelt første gang i 1945 og er - på nær to år (i 1955 og 1958) blevet uddelt alle år siden da.

Prisen uddeles af en komité bestående af fem medlemmer, der udpeges for tre år ad gangen af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse. Komiteens arbejde er uafhængigt af Dansk Journalistforbund.

 

Kommentarer