Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Journalisterne bag afdækningen af kræftsagen på AUH vinder Cavlingprisen 2023

Astrid Fischer, Laura Marie Sørensen og Jonas Deiborg, der på DR har afdækket, hvordan sygehusledelsen og regionen svigtede en række kræftpatienter på Aarhus Universitetshospital, bliver belønnet med Cavlingprisen 2023.

Cavlingvinderne 2023

Jacob Nielsen

”Jeres journalistiske etik og ordentlighed er fuldstændig uovertruffen. Tillykke med Cavlingprisen”. Med disse ord overrakte formand for Cavlingkomiteen, Didde Elnif, Cavlingstatuetterne til de tre prismodtagere.

Se eller gense hele Cavlinguddelingen

”Vi er især glade med tanke på dem, som det handler om – nemlig patienterne. Det har været fuldstændig afgørende for vores dækning, at der har været patienter, der ville stå frem,” sagde Astrid Fischer fra scenen.

Få et overblik over kræftsagen på Aarhus Universitetshospital

Alle tre prismodtagere har tidligere været med til cavlinguddelingen som nominerede: Astrid Fischer, Laura Marie Sørensen og Jonas Deiborg var sammen mere flere andre DR-journalister nomineret til Cavlingprisen i 2017 for deres afdækning af Meningitissagen om tre teengedrenges dødsfald.

Astrid Fischer og Laura Marie Sørensen var også nomineret i 2015 sammen med andre DR-journalister for afdækning af Sundhedsstyrelsens svigt i tilsyn med læger. Og endelig var Astrid Fischer nomineret i 2013 sammen med Laurits Nansen og Line Gertsen for afdækning af en psykiaters fejlbehandling af patienter.

Se alle tidligere vindere af DJ’s Cavlingpris

  • Jacob Nielsen

  • Jacob Nielsen

  • Jacob Nielsen

  • Jacob Nielsen

  • Jacob Nielsen

  • Jacob Nielsen

Kommentarer