Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Jesper Tynell tildeles Carsten Nielsen legatet

Forfatter og journalist på Orientering på P1 Jesper Tynell modtager Carsten Nielsen legatet.

Jesper Tynell modtager Carsten Nielsen legatet

Jacob Nielsen DJ-formand Lars Werge tildeler Jesper Tynell Carsten Nielsen legatet.

Carsten Nielsen legatet på 20.000 kroner og en bronzefigur af Jørgen Haugen Sørensen blev her til aften uddelt under stående klapsalver til forfatter og journalist Jesper Tynell på Fagligt Forum søndag den 22. april 2018.

Hædersprisen er oprettet til minde om Dansk Journalistforbunds grundlægger og drivende kraft gennem mere end 10 år, journalist og tidligere forbundsformand Carsten Nielsen, og gives til et forbundsmedlem, der ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats.”

”Det er legatkomiteens opfattelse, at Jesper Tynell lever op til formålet i enhver forstand. Han har markeret sig ved en særlig faglig indsats i forhold til offentlighedsloven, og han er en tydelig og markant stemme i samfundsdebatten,” sagde formand Lars Werge i sin tale, hvor flere eksempler på Jesper Tynells bedrifter blev nævnt. Herunder hans seneste arbejde med Tibet-sagen for radioprogrammet Orientering på P1:

”I december sidste år afviste Tibet-kommissionen efter længere tids arbejde, at det var muligt at finde den politiker, embedsmand eller politi-ledelse, der havde givet ordren til at stoppe den lovlige demonstration. Jesper Tynell har dokumenteret, at konklusionen ikke kunne skærpes, fordi centrale mails aldrig var indgået i arbejdet i Tibet-kommissionen. Den fik så at sige trukket tænderne ud på forhånd, så biddet kunne blive blødt og ufarligt. Det er blot seneste eksempel på, hvordan Jesper Tynell arbejder. Sagligt, grundigt og over det lange stræk.”

Carsten Nielsen legatet er tidligere blevet tildelt blandt andre fotograf Jens-Kristian Søgaard, journalist Søren Wormslev, journalist Elna Egede, fotograf Henrik Saxgren, journalist Lene Sarup, journalist Henrik Kaufholz, journalist Helle Bygum, journalist Kaare R. Schou, journalist Uffe Gardel m.fl.

Kommentarer