Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

”Jeg trængte til at få et bedre fokus på, hvad jeg ville med min virksomhed”

Angelica Inigo var nyuddannet og havde behov for at kickstarte tilværelsen som selvstændig illustrator. Efter et kursusforløb på seks uger for freelancere og selvstændige i DJ har hun både udarbejdet et salgspitch, en forretningsplan og en markedsføringsstrategi.

Illustrator

Jacob Nielsen Angelica Inigo er nyuddannet illustrator.

Er du klædt på til at være din egen forretning? På DJ's BIZ-kurser for freelancere og selvstændige får du kvalificeret sparring og råd fra erfarne undervisere om, hvordan du opbygger et netværk af potentielle kunder og folk, der inspirerer og flytter dig fagligt. Du får også håndgribelige råd til, hvordan du laver opsøgende arbejde, pitcher en idé for første gang - og markedsføre dig, så det virker.

Læs mere om BIZ Kickstart

Angelica Inigo er nyuddannet selvstændig illustrator og tegneserieskaber. Hun har en prof. bach i Grafisk Fortælling fra The Animation Workshop i Viborg og har allerede illustreret både børnebøger og tegneserier.

Angelica Inigo fandt BIZ-kurset på DJ’s hjemmeside, hvor hun som medlem søgte efter interessante tilbud i DJ’s kalender. Hun var nyuddannet og havde behov for at kickstarte tilværelsen som selvstændig illustrator.

”Jeg havde fået kurset anbefalet, og jeg trængte til at få et bedre fokus på, hvad jeg ville med min virksomhed. Hvilke produkter, ønskede jeg at lave? Hvilke kunder vil jeg fokusere på, og hvem vil jeg gerne arbejde med?”

Forretningsplanen, du udarbejder på kurset, har været en stor hjælp for hende.

”Det her med at få et produkt med hjem, har jeg haft stor glæde af. Her fik jeg noget konkret, jeg kunne arbejde videre med, justere og udbygge.”

Udover en forretningsplan fremhæver Angelica Inigo produktfokus og markedsføringsstrategi som noget af det, hun fik mest ud af på kurset.

”Jeg fik på DJ’s BIZ-kursus en slags guide, som jeg kan tjekke op på og tilrette med tiden. Senere forventer jeg også at kunne bruge forretningsplanen i forbindelse med fonds- og legatsøgning – noget jeg helt sikkert skal i gang med som illustrator.”

Sparring med andre

Hun fortæller, at de havde meget sparring kursisterne imellem, og fik vendt både forretningsplan og salgspitch med hinanden.

”Vi havde stor glæde af at sparre med hinanden på det kursus, jeg deltog på. At møde andre freelancere og selvstændige, der står overfor de samme opgaver og udfordringer, det har givet mig meget. Jeg har et andet netværk i dag, og jeg har lært, hvordan jeg plejer det. Noget, der er vigtigt for en nyuddannet som mig.”

I dag har Angelica Inigo et kort og præcist svar, når folk spørger hende, hvad hun laver.

”Når folk spørger, hvad jeg laver, har jeg i dag en kort version, som fortæller langt mere tydeligt og klart, hvad jeg arbejder med, end jeg kunne finde ud af formulere tidligere. Derudover er jeg også blevet bedre til at prissætte og henvende mig til de kunder, jeg har lyst til at arbejde med.”

Læs også hvad journalist, skuespiller og medietræner Sarah Stilling Skrivergaard fik ud af DJ's BIZ-forløb for freelancere og selvstændige

BIZ Kickstart

Angelica Inigo Efter sin deltagelse på BIZ Kickstart lavede Angelina Inigo denne tegning for at illustrere, hvad hun havde fået ud af det.

Kommentarer