Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

”Jeg er ikke i tvivl om, at jeg underpræsterer”

Sune Asmussen er ramt at massive søvnproblemer, når der venter en eksamen forude. Han er nervøs for, hvad det betyder for hans fremtidsmuligheder.

Sune lider af søvnløshed pga stress

Maria Tuxen Hedegaard Sune lider af søvnløshed, når han bliver presset af eksaminer.


”Alle der har prøvet at sove for lidt kender det: jeg kan føle mig frisk, men er ikke i tvivl om, at jeg ikke præsterer optimalt, uanset om jeg sidder med en opgave, er til undervisning eller på arbejde. I sidste ende påvirker det mine mulighed for at få praktik og i allersidste ende at få et job. Jo dårligere jeg præsterer, jo dårligere stillet er jeg i forhold til mine konkurrenter.”

Alligevel er Sune overordnet set glad for det studie, han påbegyndte i sommer.

”Jeg synes generelt, at det er vildt fedt at læse journalistik. Men der er også nogle elementer, der er så åbenlyst mangelfulde, at det burde – nej det SKAL tages op! I morgen har jeg første eksamen, fredag næste, og mandag næste. Så jeg går i eksamensmode, og begynder at få symptomer: Jeg vågner kl. 4, uanset hvornår jeg kommer i seng, og så kan jeg ikke sove igen. Jeg begynder at tænke, begynder at forberede mig – og så kan jeg lige så godt stå op. Sådan har det stået på nogle uger, hvor jeg næsten konsekvent er vågnet kl. 4,” fortæller Sune.

Sværere at opbygge venneforhold

Som 28-årig er Sune lidt ældre end de fleste af hans medstuderende. Og det betyder måske også noget, tænker han

”Jeg har tidligere gået på et studie med flere jævnaldrende, og det betød noget rent mentalt. Det var lettere at komme med socialt, end det er nu. Og det gør en forskel. Ved ikke om det bare er mig, men jeg tænker over det og er i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det an. Jeg deltager, så meget jeg kan, men det tager bare længere tid at opbygge samme venneforhold, som da jeg læste med jævnaldrende,” siger han.

”Jeg har heldigvis ikke noget stress, som ikke kan løses på sigt, så jeg er optimistisk med hensyn til fremtiden. Men det kræver, at nogen gør noget ved det!”

Kommentarer