Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Jeg blev klogere og ved nu, hvor jeg står rent pensionsmæssigt"

Vidste du, at du kan få en gratis gennemgang af din forsikrings- og pensionsaftale, hvis du er en del af Mediernes Pension? Mie Sparre er en af dem, der har benyttet sig af muligheden for en samtale med rådgivningsvirksomheden, Aon. Hun er nu tryg ved sin ordning og vil anbefale alle at tage den gratis samtale, som er en del af den ny aftale mellem Mediernes Pension og PFA

Mediernes Pension

Jakob Carlsen

Book en uvildig samtale

Du kan som medlem af Mediernes Pension booke et rådgivningsmøde med Aon enten online, på tlf.: 3269 7070 eller på mail

Mediernes Pension

Er et pensions- og forsikringssamarbejde mellem DJ, Danske Mediers Arbejdsgiverforening og DR. 

Mediernes Pension indgår på medlemmernes vegne aftaler med et eller flere pensionsselskaber om gruppeforsikring og pensionsopsparing. Mediernes Pension har indgået en aftale om gruppeforsikring og pensionsopsparing med PFA Pension. Denne aftale omfatter op mod 7000 personer i mediebranchen.

Mediernes Pension ledes af en bestyrelse udpeget af DJ's hovedbestyrelse og af Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA).

Er du medlem af Mediernes Pension?

Du er typisk medlem af Mediernes Pension, hvis du er ansat på en DJ-overenskomst. Er du freelancer eller ansat uden DJ-overenskomst, skal du selv tilmelde dig

Du kan i øvrigt tjekke dine pensions-forhold på pensionsinfo.dk

Alle medlemmer af Mediernes Pension kan booke en gratis gennemgang af deres pensions- og forsikringsaftale for at sikre, at den er skruet rigtig sammen i forhold til deres livssituation. Samtalen, som typisk varer 30-45 minutter, har journalist Mie Sparre gjort brug af. For hende var det vigtigt at få gennemgået sin pensionsordning hos PFA med en uvildig rådgiver:

“Jeg har nået en alder (59 år), hvor jeg synes, det er vigtigt at have styr på pensionen. Jeg har blandt andet overvejet, om jeg skal til at indbetale mere. Så da jeg hørte gennem forbundet, at man kunne booke en samtale, gjorde jeg det med det samme,” fortæller hun.  

Inden samtalen sendte Mie Sparre sine samlede pensionsoplysninger fra Pensionsinfo. Det foregik krypteret, og nogle dage senere kunne Mie logge ind på det onlinemøde, som en rådgiver fra Aon havde sat op:

“Han fik at vide, hvad jeg får i løn, og regnede nogle forskellige scenarier ud for mig, så jeg kunne se, hvad der sker, hvis jeg eksempelvis sætter min pensionsindbetaling op eller ned eller fortsætter med den indbetaling, jeg har nu. Han kunne svare på alle mine spørgsmål, også om min gruppelivsforsikring. Han kunne også sige mere, end jeg selv havde tænkt på. Eksempelvis rådgav han mig om, hvordan forskellige typer pensionsudbetaling og opsparing påvirker ting som offentlige ydelser. Det havde jeg ikke selv tænkt på. Jeg blev klogere og ved nu, hvor jeg står rent pensionsmæssigt, når jeg bliver 68 år, som er min pensionsalder.

Fri for salgstaler

Mie Sparre oplevede, at hun fik en grundig, seriøs gennemgang af sin pension og slap for salgstaler.

“Da jeg for nogle år siden talte med min bank, var bankrådgiveren mest interesseret i at sælge mig en af deres løsninger. Men Aon-rådgiveren er uafhængig, så det kan man mere stole på. Jeg ville helt sikkert have fulgt hans råd, hvis han havde anbefalet mig at ændre på noget. Vi talte også om min livsforsikring, og han giv mig en tydelig køreplan for, hvordan og hvor jeg selv kan foretage de ændringer, jeg overvejer, og Aon kan også hjælpe. Så man bliver virkelig taget i hånden,” fortæller hun og tilføjer:

“Det er godt tilbud, som jeg varmt kan anbefale, at man tager imod.”

Kom alle usikkerheder om pension til livs

Samtalen med Aon kan alle medlemmer af Mediernes Pension booke. Det foregår typisk online men kan også bookes fysisk, hvis man eksempelvis er mange journalister ansat samme sted. Samtalen varer typisk 30-45 minutter, hvor rådgiveren kommer godt rundt omkring de typiske spørgsmål og bekymringer, som folk ofte har:

“De fleste er interesserede i at vide, om der er nok penge, til når de bliver gamle. Derudover vil de gerne sikre sig, at de forsikringer, som de tegner, er de rigtige. Derfor gennemgår vi til samtalen mange forskellige punkter: Hvordan man får sparet nok op, om man har den rigtige investeringsrisikoprofil, de rigtige forsikringer, om der er pensionsopsparinger forskellige steder, som skal samles ét sted, hvem der er begunstiget ved livsforsikringen, hvis man dør, hvor afhængig man er af sin løn, hvis man bliver syg og andre ting i den stil. Det vigtigste er, at man får et godt overblik og ved, at man i Mediernes Pension betaler for noget, som man rent faktisk har brug for,” fortæller pensionsmægler og kundeansvarlig for Mediernes Pension hos Aon, Kasper Mortensen.

Et ekstra tilbud til medlemmerne

Formand for DJ og Mediernes Pension, Tine Johansen, håber, at medlemmerne vil tage imod den gratis samtale og få en god gennemgang af deres pension og forsikring:

”Vi landede før jul efter lange og hårde forhandlinger en ny aftale med PFA, som vi føler samlet set var den bedste løsning. Nu er det så rigtig vigtigt, at medlemmerne af Mediernes Pension kan få rådgivning om, præcis hvordan denne nye aftale påvirker deres egne pensions- og forsikringsforhold, og derfor var det vigtigt for os at få indskrevet i aftalen, at der følger uvildig rådgivning med i pakken. Det leverer Aon nu, og jeg vil opfordre alle medlemmer af Mediernes Pension til at tage imod tilbuddet,” siger Tine Johansen.

Kommentarer

Karin Bech

lør, 03/25/2023 - 10:16

Aon er absolut ikke "uvildige". De tjener penge på de ordninger, de anbefaler.

Jeg har i øvrigt tidligere prøvet at gennemskue strukturen i den betaling, Aon modtager - for flere år siden været til møde og stillet en masse spørgsmål, der ikke blev besvaret. Hvordan det fungerer i dag, ved jeg ikke.

Men uvildige er de bestemt ikke. Det er man, hvis man ikke bliver betalt af pensionsselskaberne/tjener på de ordninger, man anbefaler. Her er det vist meget klart, at PFA betaler Aon. Det her er en ommer!

Om ikke andet bør det fremgå klart af artiklen, at Aon ikke er uvildige. Bedst ville det være, hvis DJ brugte en uvildig rådgiver (tjek Finanstilsynets liste over godkendte uvildige rådgivere)

Kære Karin Bech
Mange tak for din kommentar.
Jeg har nu talt med både vidende kolleger internt og med Aon, og Aon modtager ikke aflønning fra hverken PFA eller andre pensions-/forsikringsudbydere i relation til sin rådgivning af medlemmer af Mediernes Pension.
Aon rådgiver dog ikke om finansielle aktiviteter, som ikke er relateret til pensionsordninger. Så det er altså ikke en såkaldt 360 graders rådgivning.
Du kan se tilladelse og lovhjemmel i Finanstilsynets register (virksomhedsregister.finanstilsynet.dk), hvor du skal søge efter Aon Denmark A/S. I forhold til lovgivningen er pensionsrådgivning defineret som forsikringsformidling, oplyser Aon.
Mange hilsner fra Charlotte Harder, DJ