Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ja til ny TV 2-overenskomst ved urafstemning

83 procent af de afgivne stemmer har sagt ja til den nye overenskomst mellem DJ og TV2/Danmark.

356 af de 474 stemmeberettigede deltog i afstemningen, hvilket giver en stemmeprocent på 75,1, som er den næsthøjeste på TV 2, siden den første overenskomst tilbage i 1988.

”Forhandlingsdelegationen glæder sig naturligvis over resultatet, og vi er også meget tilfredse med den meget høje stemmeprocent, der afspejler, at de TV 2-ansatte har været meget engagerede i disse overenskomstforhandlinger ” siger DJ´s forhandlingsleder Henrik Bruun.

Han noterer sig også, at der er færre nej-stemmer end i 2022, hvor 25 procent sagde nej tak til overenskomstfornyelsen.

Også TV 2´s tillidsfolk glæder sig over det klare ja.

”Det skyldes efter al sandsynlighed, at vi denne gang er lykkedes med at lave en aftale for freelancerne, og at den nye fritvalgsordning giver nyansatte mere frihed.” siger hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten.

Aftalen, der gælder for de kommen de tre år, betyder, at TV2-overenskomsten bliver forbedret med 9,04 procent, som bliver brugt til at hæve basislønnen med 1900 kr. i løbet af de tre år, mens de personlige løndele gennemsnitligt hæves med 2250 kr. Desuden hæves det såkaldte pensionsloft i perioden med 2500 kr. Ligesom der altså er lavet en fritvalgsordning, og en aftale for stationens freelancere.

Endelig følger forholdene for både journalistpraktikanter og FTP-elever det øvrige journalistpraktikant-område.

Udover de 83,4 procent ja-stemmer, var der 14,3 procent nej-stemmer og 2,3 procent blanke.

Kommentarer