Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Indstilling til FOTOGRATULA-prisen 2018

Det er igen tid til at hylde dansk fotografi. Den fornemme ærespris FOTOGRATULA uddeles til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort noget særligt for fotografiet. Kender du en, der fortjener prisen?

fotogratula

 

”Fotografi bliver alt for ofte modtaget som en selvfølgelighed, uden tanke på alt det, der ligger bag. En lang teknisk og artistisk udvikling, der er båret af ildsjæle, som tidens fotografiske kultur og teknik hviler på skuldrene af – og fortsat udvikler sig i nye retninger og med andre teknikker. Det er de ildsjæle, vi godt vil hædre med dansk fotografis ærespris, FOTOGRATULA”, siger fotograf og formand for DJ:Fotograferne Peter Thornvig.

Den officielle indstillingsperiode løber i år frem til 1. oktober 2018, og prisen overrækkes ultimo november 2018 i København. Med prisen følger 20.000 kr. Tidligere modtagere af FOTOGRATULA er Morten Bo, Fatamorgana i 2014 og Henrik Saxgren i 2016.

Sådan indstiller du

Frem til 1. oktober kan du sende en mail til fotogratula@journalistforbundet.dk med dit bud på hvem, du mener, vil være en værdig modtager af prisen. Indstillingen skal være motiveret og må max. være på 2500 anslag inkl. mellemrum.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Banja Rathnob

søn, 09/09/2018 - 10:56

Charlotte Haslund-Christensen er en moderne Steichen, der med sin humanistiske indstilling til fotografiet får løftet family of man traditionen ind i det 21.århundrede. Og det har vi mere brug for end vi selv ander. Hun rejser rundt i verden og spørger folk hvad de drømmer om og hvad de frygter. Med sit politiske og medmenneskelige engagement rammer hun en tone og danner en klangbund i den moderne, nye og alligevel evigt gyldige verden og eksistens (. Vi trænger også til at I giver prisen til en kvinde - mellem os!)