Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Indsamling til Safety Fund slår rekord

DJ's delegeretmøde samlede i alt 671.018 kr. ind til udsatte kollegaer i udlandet. Et tal, der er det højeste i mange år.

Hvert år samler grupper, kredse, foreninger og enkeltmedlemmer ind til DJ's Safety Fund, der støtter udsatte kollegaer i udlandet. Indsamlingen sker i forbindelse med delegeretmødet eller Fagligt Forum, og i år blev der i på delegeretmødet indsamlet i alt 671.018 kr. Et beløb, der frit fra hukommelsen hos flere DJ-medarbejdere med lang anciennitet er rekord-højt.

Og et beløb, der ifølge Line Wolf Nielsen, Safety Fund-koordinator hos International Media Support (IMS), der administrerer pengene for DJ, kommer til at gøre stor gavn.

"Det er selvfølgelig fedt med en rekordindsamling. Støttebeløb blev i flere tilfælde annonceret på talerstolen, og blandt andre formanden talte om nødvendigheden af at hjælpe truede mediefolk internationalt. Det flotte resultat vidner om DJ-medlemmernes store solidaritet med mediekollegaer ude i verden og en forståelse for, at journalistik desværre kan være et ret farligt erhverv mange steder," siger hun. 

"Jeg deltog på årets møde og var glad for muligheden for at vise et par videoer. Støttemodtagerne er jo ikke bare et tal i en statistik, men også mennesker med et navn og et arbejde alle i forbundet kan relatere til. Jeg kommer i øvrigt meget gerne forbi de enkelte kredse og personaleforeninger til en snak om DJ Safety Fonden og om International Media Supports arbejde," siger Line Wolf Nielsen.

At pengene kommer direkte fra DJ's medlemmer betyder ifølge Line Wolf Nielsen rigtig meget for modtagerne:

"Jeg gør altid noget ud af at fortælle modtagerne, at pengene kommer direkte fra danske mediefolk og får også tit taknemmelige tilbagemeldinger. Pengene er altid velkomne, men mange fremhæver også, hvor rart det er med solidaritet og støtte til ens person og ens fag fra andre fagfæller.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.