Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Hvem skal have diversitetsprisen i film- og tv-branchen?

FILM&TVGRUPPEN i DJ uddeler i samarbejde med Filmmagasinet Ekko en nystiftet pris, der slår et slag for diversiteten i dansk film og tv. Indstil din kandidat til prisen nu.

Diversitetsprisen

Ekko

Prisen gives til en arbejdsplads, en producent, en broadcaster eller en enkelt person, som gør en særlig indsats for at inkludere alle mennesker – uanset køn, seksualitet, alder, etnicitet og social klasse – i branchen og alene værdsætte dem for deres faglige kvaliteter.

”Der begynder at blive gjort noget for at øge diversiteten i dansk tv og film til gavn for kvaliteten,” udtaler initiativtager Pari Khadem, der er næstformand i FILM&TVGruppen. ”Med prisen vil vi gerne give et skub i den rigtige retning og belønne en person, et selskab eller en institution, der har gjort en særlig indsats for en bred repræsentation foran og bag kameraet.”

Alle er velkomne til at indsende forslag til kandidater til prisen. Forslaget skal senest indsendes tirsdag den 16. november kl. 12.

Skriv til Ekko på ekko@ekkofilm.dk eller næstformand i FILM&TVGruppen, Pari Khadem, på stylist@parikhadem.com med dit bud på en kandidat til prisen. Der skal være mindst fem linjers begrundelse.

Vinderen vil blive udvalgt blandt de indkomne forslag af en jury. Den består af Thomas Richardt Strøbech, TV 2’s underholdningsredaktør, Astrid Bernitt-Wolf, Head of Brands & SMR i DR, Kirsten Barslund, mangfoldighedskonsulent på Det Danske Filminstitut, Daniel Svart, STV, Matilda Appelin, Nordisk Film samt Pari Khadem.

Prisen bliver uddelt ved Ekko Shortlist Awards 2021 den 27. november i Bremen Teater.

Læs hele pressemeddelelsen her

Kommentarer