Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Højesteret har delvist stadfæstet dom fra landsretten om pressefotograf

Højesteret har delvist stadfæstet den dom, som fotograf Morten Brandborg blev idømt i Landsretten om ikke at følge politiets anvisninger. DJ-formand Tine Johansen er skuffet over dommen, men vil foreløbig tage den til efterretning.

Morten Brandborg i Højesteret

Philip Davali/Ritzau Scanpix Tine Johansen, Morten Brandborg og Tyge Trier foran Højesteret inden domsafsigelsen

DJ har siden sagens begyndelse i 2017 ført sagen for Morten Brandborg sammen med advokat Tyge Trier. Først i Byretten, hvor Morten Brandborg blev frikendt, så i Landsretten, hvor han blev idømt en bøde på 3.000 kr. og senest i Højesteret sidste torsdag. I dag torsdag er der så kommet en afgørelse fra Højesteret, og her stadfæstes dommen fra landsretten delvist. Højesteret fastslår, at det kun er politiets opfordringer, Morten Brandborg ikke har fulgt, og ikke også redningsfolkenes opfordringer. Samtidig har Højesteret konstateret, at sagen er meget principiel, og at det derfor er staten, der skal betale sagsomkostningerne.

Tine Johansen er overordnet set skuffet over dommen:

”At være til stede på en ulykkesplads handler ikke om at jagte sensationelle billeder af tilskadekomne, men om at afdække og dokumentere, hvordan vores beredskab fungerer og hvilke konsekvenser trafikken har på mennesker,” siger en ærgerlig DJ-formand.

”Vi kan konstatere, at Højesteret har godtaget Landsrettens bevisførelse for de konkrete begivenheder på stedet, og det er vi skuffede over. Vi vil nu læse dommen grundigt igennem sammen med vores advokat og undersøge, hvad det kan betyde for pressens muligheder fremover,” siger Tine Johansen.

Morten Brandborg blev af Højesteret frifundet for ikke at følge opfordringer fra redningsfolkene på stedet og således kun dømt for ikke at følge opfordringer fra politiet. Og samtidig slog Højesteret fast, at på grund af sagens principielle karakter, skal statskassen betale sagsomkostningerne i alle tre retsinstanser.

Kommentarer