Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Her er den nye Cavling-komité

I dag valgte hovedbestyrelsen i DJ Cavling-komité for de næste tre år. To nye ansigter er kommer til, mens tre fortsætter. Ny formand er Ida Ebbensgaard.

Hvert tredje år skal DJ’s hovedbestyrelse vælge, hvem der skal uddele Danmarks mest prestigefyldte journalistpris Cavlingprisen. Og det skete på hovedbestyrelsesmødet i dag, hvor medlemmerne skulle vælge mellem de foreslåede kandidater.

Forud er gået en proces, hvor DJ’s medlemmer, kredse og grupper har kunne foreslå medlemmer til komiteen.

Valgt blev:

  • Kaare Sørensen, TV2 (genvalgt)
  • Ida Ebbensgaard (genvalgt)
  • Lars Ruggaard, freelance (genvalgt)
  • Søren Flytkjær, DR P4 Nordjylland
  • Janni Gjersen Hansen, freelance

I fundatsen for Cavling-komiteen hedder det, at der skal vælges minimum to kvinder og to mænd.

Også ny formand valgt

Da den nu tidligere formand Kirsten Pilgaard efter dette års uddeling valgte at sige stop for Cavling-arbejdet, skulle der samtidig vælges ny formand. Og her faldt valget på Ida Ebbensgaard, der er redaktør på udlandsredaktionen i DR Nyheder. Ida Ebbensgaard har tre års erfaring i Cavling-komiteen, og skal i den næste periode stå i spidsen for udvælgelsen af Cavling-vinderen.

Ida Ebbensgaard (37) har ud over sit nuværende job i DR været vært på P1 Morgen, på Pressen på P3 og DR2 Udland. Derudover har hun været pressechef i Miljøministeriet og Klimaministeriet samt reporter på Politiken og Dagbladet Dagen. Hun er uddannet journalist fra SDU i 2002.

Den nye komité skal i arbejdstøjet i efteråret, når der først skal vælges nominerede og senere vælges en vinder af Cavlingprisen, der uddeles først i 2017.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.