Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Her er alle Kravlingvindere 2023

Lørdag den 6. maj uddelte de studerende deres traditionsrige Kravlingpriser ved et storslået show på Bremen Teater i København.

Kravlingprisen 2023

Victor Jones

Tæt på 300 studerende skabte en forrygende stemning, da Kravlingpriserne igen blev uddelt. I alt seks priser blev uddelt af værterne Maria Jencel og Andrew Mojo:

Fotoprisen

Jesper Houborg for projektet "Evakueret til et usikkert liv", som viser hverdagen for de evakuerede afghanske unge og deres familier fra livet i Sandholmlejren.

Juryens begrundelse:

"Evakueret til et usikkert liv er en betydningsfuld og væsentlig fortælling, der står tilbage som monument og et billede på konsekvenserne af dansk politik.

Det er tydeligt at fotografen har været vedholdende og har fulgt personerne over længere tid. Det ville have været nemt at skrue op for dramatikken, men historien er underspillet, raffineret og ærligt formidlet."

Designprisen

Eigil Nikolajsen for projektet “Lisboa somos nós”, der har til formål at give byens identitet tilbage til folket i Lissabon ved, at man kan designe sin egen Azulejo-kakkel.

Juryens begrundelse:

"Projektet Azulejo-kakkel har vundet designprisen Kravling på grund af dets poetiske og demokratiske udtryk, som kombinerer nyt og gammelt og forener et simpelt udtryk med en omfattende ide og eksekvering. Dette bringer design og identitet tilbage til borgerne og gør byen levende. Projektet har en umiddelbar tiltrækning og giver et fantastisk iderum at arbejde videre i, hvor JavaScript og ornamentik mødes på fornemste vis."

Journalistprisen

Emilie Myrup Vestergaard for dokumentaren “Opråb fra plejehjemmet”.

Juryens begrundelse:

"Emilie Myrup Vestergaard er nomineret, fordi hun har indtaget en afgørende rolle i et virkelig stærkt journalistisk projekt, som har været en af de mest helstøbte stykker journalistik, som blev lavet i 2022. Hun har som muldvarp på et plejehjem vovet at sætte sig selv i spil.

Hun har haft øjnene på bolden og fokuseret på journalistikken, men har samtidig udvist empati og haft et veludviklet etisk kompas. Igennem hele processen har hun taget ejerskab over historien og været der fra vugge til grav."

Kommunikationsprisen

Josephine Michaëlis og Sofie Finderup for kampagnen "BELU", der vil gøre 'water sextortion' til en del af FNs konvention mod korruption, som skal sikre, at kenyanske kvinder ikke bliver udnyttet, når drikkevand er en mangelvare i deres land.

Juryens begrundelse:

"Det er en enstemmig jury, der har valgt BELU som vinder af årets Kravlingspris 2023 for Kommunikation. Kampagnen er klar og tydelig kommunikation, der vil gøre en forskel.

Kampagnen har et globalt udsyn og kombinerer en politisk indsats med en realistisk kommunikationskampagne. Den byder ind i et realistisk scenarie både i forhold til problem og løsning. Det er et godt valg af samarbejdspartnere, der opfordrer til handling i en konkret og operationel form.

Kampagnen er gennemført og godt eksekveret i form, sprog og opmærksomhed, der bliver skabt med enkle midler. Der bliver skabt en kontrast mellem et næstens anonymt udtryk og et kraftfuldt budskab.

De valgte eksekveringskanaler stemmer godt overens med de målgrupper, der skal rammes. Både i England og i Kenya. 

Juryen finder at BELU-kampagnen er på et usædvanligt højt niveau, der lover godt for kommunikationsbranchens fremtid."

Originalitetsprisen

Freja Enslev & Markus Valentin for deres artikler om lokomotivførere og personpåkørsler.

Juryens begrundelse:

"Freja Enslev og Markus Valentin Raadal har med et forbilledligt sprog skabt en rørende, vedkommende og vigtig fortælling, og den skiller sig helt ud fra alle andre indstillinger ved årets Kravling. Freja og Markus skriver bedre end de fleste journalister, juryen er stødt på i deres tilsammen håbløst lange karriere. 

For det fortjener de Originalitetsprisen til årets Kravling.

I en fortælling, der bare kunne have været endnu en casehistorie, som ikke rigtigt ramte os, får de med sproglig overlegenhed lukket op for temaer, der går langt ud over livet som lokofører: Den knudede slagtersøn, mandefællesskaber uden sprog for det svære i livet, skiftende tiders syn på psykologhjælp og psykisk sårbarhed. 

Simpelthen, fordi de skriver fremragende!"

Og så blev Brita Kvist Hansen fra DR Årets Praktikantvejleder!

Juryens begrundelse:

"Brita Kvist Hansen er årets praktikantvejleder 2023, fordi hun gør et exceptionelt stort og vigtigt arbejde. Ikke kun for de studerende, som hun rent faktisk er praktikantvejleder for - Nej, hun gør en forskel for alle praktikanter, der har deres gang i DR Nyheder.

Rent fagligt er Brita Kvist Hansen som et lysende fyrtårn for de unge mennesker, der har indstillet hende til den her pris. Men for os I Danske Mediestuderende, som har valgt at tildele Brita prisen, så har det vigtigste været, at hun er en praktikantvejleder, som man altid kan komme til rent personligt.

Praktikanterne kan ringe til dig - og hun er altid klar på at hjælpe. Og hvis ikke de ringer til hende, så giver Brita dem selv et kald og lykønsket dem med en ny udgivelse.

Med andre ord rummer og viser Brita en interesse og et ansvar, som de færreste formår. Vores branche og vores generation har brug for folk i mediebranchen, der er som Brita Kvist Hansen."

Tillykke til alle prismodtagere!

  • Victor Jones

  • Victor Jones

  • Victor Jones

  • Victor Jones

  • Victor Jones

  • Victor Jones

  • Victor Jones

Kommentarer