Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

HB udpeger ny næstformand den 29. august. Følg med live

Oven på forsommerens forløb, hvor Lars Werge trak sig som formand, og næstformand Tine Johansen dermed blev ny formand, skal DJ’s hovedbestyrelse (HB) udpege en ny næstformand. Udpegningen streames på DJ’s hjemmeside.

Hovedbestyrelsen

Jonas Ahlstrøm DJ's hovedbestyrelse, som den så ud umiddelbart efter delegeretmødet i april 2019. Siden da er Lars Werge trådt ud og Sus Falch ind.

Den 29. august indleder hovedbestyrelsen sit ordinære bestyrelsesmøde med at udpege en ny næstformand blandt de nuværende hovedbestyrelsesmedlemmer. Hovedbestyrelsen besluttede på sit seneste møde, at udpegningen af en ny næstformand skal sendes live til alle medlemmer af DJ. Du kan dermed følge med direkte på streaming torsdag den 29. august fra kl. 11 (forventet starttid) her på denne side.

Udpegning af ny næstformand

Beslutningen om at udpege en ny næstformand blandt de nuværende hovedbestyrelsesmedlemmer følger DJ’s vedtægter § 26 stk. 1: ”Hovedbestyrelsen udpeger af sin midte en næstformand, hvis denne post bliver ledig.”
Der er ikke fastsat yderligere om proceduren for denne udpegning. Hvis der kun er én kandidat til posten, skal der blot et almindeligt flertal til at blive valgt.

Hvis der er flere kandidater, skal hovedbestyrelsen tage stilling til, hvordan man vil afgøre udpegningen. DJ’s Forretningsudvalg indstiller til HB, at man i så fald følger DJ’s vedtægter om valg på delegeretmødet, hvilket medfører, at den kandidat, der ved en afstemning får flertal, bliver udpeget. Er der mere end to kandidater, og ingen opnår flertal i første afstemning, stemmes der mellem de to kandidater, som har fået flest stemmer. Den, der da får flest stemmer, er valgt.

Se hvem der sidder i DJ's hovedbestyrelse

Udmelding fra hovedbestyrelsen efter Lars Werge trak sig som formand

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Erik Svarre

tir, 08/20/2019 - 18:43

Hold da op, nu skal mørklægningsgardinerne i Dansk Journalistforbund virkelig rulles op og hele det digitale Potemkin-teater sættes i scene. For at vise de gode viljer fra en ih så åben forbundsledelse. Under parolen: Kom, kom i vores hovedbestyrelsesstue, lille forbundsmedlemsflue. Hvor du bliver charmeret og masseret på plads - ind i folden igen. Willkommen, bienvenu, klar til cabaret i Gl. Strand 46.

Erik Jensen

ons, 08/21/2019 - 08:36

Er det hemmeligt, hvem der stiller op til næstformandsposten? Ved et delegeretmøde offentliggøres det normalt flere uger før, hvem der er kandidat til posterne. Det vil være klædeligt, hvis der var åbenhed.
Erik