Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Guide: Det kan du gøre, hvis ferien bliver for lang

Fortsætter det lave blus ud over din egentlige ferieperiode, er der heldigvis masser af ting, du alligevel kan gøre for din forretning. Du får her 6 ideer.

Jenz Koudahl

1) Opdater. Hvordan tager du dig ud på de sociale medier? Stemmer din profil stadig overens med det, du sælger? Og hvad med din hjemmeside – har du fået de seneste eksempler på dig arbejde lagt op?

2) Gennemgå dine kunder. Hvis der er nogen, du er glad for at arbejde for, men ikke har sendt et pitch i lang tid, så tænkt over, hvad du kunne tilbyde dem. Måske er jeres relation baseret på bestillingsarbejde, men hvis du ikke i ny og næ sender et pitch, risikerer du, at kunden før eller siden vælger dig fra til fordel for en mere idérig konkurrent. Det kan også være, at du har en kunde, du kun har lavet en opgave for, og I aldrig rigtig fik den evalueret. Så gør det nu. Vær ikke bange for at skrive, at du var rigtig tilfreds med den opgave, I lavede sammen i marts, og om I ikke skal lave nogle flere?.

3) Gør status. Hvordan er det første halve år gået, og hvilke mål har du for det næste? Trænger din markedsføringsplan til et brush up?

4) Træn dine færdigheder. Måske har du været på kursus i løbet af året, men ikke haft tid til at integrere dine nye færdigheder, da du kom tilbage til hverdagen. Så træn dem nu, eventuelt sammen med en ligestillet, så I kan mødes og måske også sætte deadlines op for hinanden. Har du brug for at lære nye færdigheder, hvad enten det er af teknisk eller anden art, er det i det hele taget en god idé at bruge en stille periode på det. Er der nogle tutorials på nettet, du kan benytte?

5) Læs. Det kan være bøger om forretningsudvikling, dit særlige fagområde eller en roman eller et magasin, der kan sætte de kreative tanker i gang. 

Læs også: 4 tips til litteratur på ferien

6) Søg inspiration. Din vigtigste opgave på ferien er at holde fri, men hvis du selv kan styre balancen, er der jo ikke noget i vejen for at lægge vejen forbi et bestemt museum, lege med dit kamera på nye måder eller få ideer til en rejseartikel. Bare husk også at trække stikket og lad være med at regne med, at du kan trække hele ferien fra, bare fordi du har planer om at lade dig inspirere et par timer, mens du er væk. Her kan du læse mere om, hvad du kan trække fra på din ferie.

Kilde: Faglig konsulent i DJ Kirstine Baloti

Kommentarer