Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Gratis video-tutorials i en coronatid

Seks aktører fra tv- og filmbranchen er gået sammen om at støtte produktionen af 24 undervisnings- og inspirationsvideoer. Under overskriften ‘Video tutorials i en corona-tid’ tilbyder de gratis online læring til kollegaer, som i øjeblikket går derhjemme uden mulighed for at arbejde.

Gratis video-tutorials til dig, der arbejder med film og tv

Jakob Carlsen

Dansk Journalistforbund er gået sammen med en række andre aktører for at støtte op om medlemmer på film- og tv-området i en krisetid. Samarbejdet har resulteret i en gratis undervisnings- og inspirationsvideoer målrettet professionelle i film- og tv-branchen. Initiativtager til projektet, Kenneth Sorento forklarer om idéen bag projektet:

“Tanken er, at nu har vi en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi normalt løser opgaver og lade os inspirere til andre måder at udvikle og producere på,” forklarer instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento.

Han står bag den mest streamede film på årets CPH:DOX ’Kampen om Grønland’ og har sammen med Kort & Dokumentar Filmskolen udviklet projektet ‘Video tutorials i en corona-tid’, som nu bliver realiseret i samarbejde med Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Filmfotograf Forbund, Film- & tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Stærke bidragsydere

I løbet af de kommende uger vil de 24 video tutorials a 3-10 minutters varighed blive tilgængelige på hjemmesiden tutorials.filmkurser.dk. De præsenteres af branchefolk, som er førende indenfor hvert deres fagområde, har flere års undervisningserfaring og er karismatiske formidlere.

• ‘Kreativ idéudvikling’ ved udviklingschef på Pineapple Roald Bergmann
• ‘VJ-produktion’ ved instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento
• ‘Lav din egen dokumentar’ ved instruktør Sami Saif
• ’Webfilm’ ved instruktør, fotograf og klipper Casper Joel

“Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv- og filmbranchen står sammen om at støtte projektet”, forklarer leder af Kort Dokumentar Filmskolen Steven Changtrakul. “Vi skal huske holde sammen og hjælpe hinanden i disse tider. Vi håber derfor at initiativet vil blive taget godt imod af vores kollegaer og at videoerne vil blive delt flittigt.“

Find de gratis video-tutorials her

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.