Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

God jul til alle medlemmer fra DJ

Formandskabet i DJ ønsker alle en glædelig jul og ser tilbage på nogle af årets begivenheder.

God jul fra DJ

Rikke Ahm

Kære medlemmer

 

2018 har på mange måde været et skelsættende år i det danske mediebillede. I overskrifter har det desværre ikke været i positiv forstand.

Det blev året, hvor en historisk medieaftale, der krævede besparelser på public service-området på cirka 700 millioner kroner, fik den katastrofale konsekvens, at Danmarks Radio har set sig tvunget til at lukke næsten 400 stillinger. Sammen med DR’s dygtige tillidsrepræsentanter har DJ’s forhandlere og rådgivere hjulpet de fratrådte eller sindede mediearbejdere videre i deres jobliv på bedste vis.

2018 blev også året, hvor fagbevægelsen viste, hvad sammenhold og solidaritet kan skabe af resultater. Ca. 1.000 DJ-medlemmer, der arbejder med kommunikation i kommuner, regioner og stat var på vej i konflikt. Men efter nogle hårde og langtrukne forhandlinger blev det et overbevisende samlet ”ja” ved urafstemningen på det offentlige område.

Det blev på tragisk vis desværre også året, hvor 63 mediearbejdere på verdensplan mistede livet i kampen for det frie ord mellem mennesker.

Selvom 2018 har været et beskæmmende år for journalistikkens vilkår, er der blevet bedrevet fremragende journalistik rundt omkring på redaktionerne og ude i landet. De ypperste journalistiske projekter hylder vi på sædvanlig vis den 4. januar i Nationalmuseet, når Cavlingprisen skal uddeles.

En anden ting, vi ser meget frem til i første halvdel af 2019, er at dele resultaterne af DJ’s tværfaglige projekt Fagenes Fremtid med jer. DJ har med Troels Mylenberg og Søren Schultz Jørgensen i front iværksat et omfattende analysearbejde af, hvor de mange forskellige fagligheder i DJ er på vej hen.

Sidst, men ikke mindst, ser vi frem til endnu et år med fagpolitik, folketingsvalg og fortsættelsen af DJ’s arbejde for alt det, vi er fælles om i medie- og kommunikationsbranchen.

God jul og godt nytår

Lars Werge og Tine Johansen

Lars Werge og Tine Johansen

Benita Marcussen

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.