Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fyring af +50-årige i 3F: ”Det er trist og skammeligt”

Næstformand i DJ, Tine Johansen, har svært ved at forstå, hvorfor 3F har valgt at fyre fem medarbejdere. ”Det falder tilbage på ledelsen”, mener hun.

Tine Johansen

Flemming Leitorp

Onsdag kunne Journalisten fortælle, at fagforeningen 3F har valgt at afskedige fem medarbejdere i kommunikationsafdelingen – alle over 50 år. Begrundelsen er, at de fem ikke passer ind i 3F’s nye digitale strategi, og der bliver i stedet ansat nye medarbejdere.

En udmelding, der er særdeles problematisk, mener Tine Johansen:

”Her er der ikke tale om nedskæringer, man prikker simpelthen 5 kollegaer ud, som ikke passer i en ny strategi og ansætter nye medarbejdere i stedet. De fem skønnes ikke at kunne omstille sig. Det falder i den grad tilbage på ledelsen i 3F, som har forsømt at opkvalificere deres medarbejdere og involvere dem i, hvor organisationen er på vej hen” siger hun.

Tine Johansen understreger, at DJ endnu ikke kender de nøjagtige detaljer i hver enkelt sag, men at forbundet nu er ved at undersøge, om afskedigelserne af de tre DJ-medlemmer er saglige.

”Der er en meget påfaldende alderssfordeling i denne sag, og hvis 3F ikke kender forskelsbehandlingsloven, skal vi i hvert fald nok hjælpe dem med den. ”

Ekstra ansvar i en fagforening

”Det er jo ikke en ny digital strategi, der er opstået hen over påsken. Derfor burde ledelsen have involveret medarbejderne og sørget for, at de var klædt på til opgaven. Jeg synes, det er trist og skammeligt. Og hvis jeg var i 3F, ville jeg begræde den erfaring, der nu går ud ad døren,” mener Tine Johansen og påpeger, at det er ekstra ømtåleligt, at det er netop 3F, der står bag denne fyringssag.

”Når man er en fagforening, er der skærpende omstændigheder i forhold til at behandle medarbejderne ordentligt. Og i det større perspektiv er der noget trist i, at pensionsalderen hæves og hæves – og at der så er en arbejdsgiver der her signalerer, at når man er over 50, er man ikke i stand til at følge med udviklingen. Så er der altså 20 år tilbage, hvor man ikke skønnes at være kvalificeret til at arbejde. Det er sørgeligt. Og det passer i øvrigt ikke! Vi har masser af medlemmer langt over 50 år, der er rigtig godt kørende på digitale medier,” siger hun.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Lisbeth Riemann

fre, 04/21/2017 - 15:36

Spot on! Kæmpe problem for den voksne del af arbejdsstyrken der alene pga alder sorteres fra. Tiden kræver særlig bevågenhed hos ledelsen om vedvarende at opkvalificere medarbejderne - også de over 50. Men curler- generations ledere evner ikke at forstå sammenhængskraften mellem teori og praktisk knowhow/faglig viden...de tror erfaring er en stopklods for videre udvikling. Intet er mere forkert.

Søren Schirmer

fre, 04/21/2017 - 21:25

Ja der kan man se hvad 3F i realiteten står for det er skammeligt da de jo på baggrund af at skulle være den mest retskafne fagforening gør dette jeg kan godt forstå flugten fra dette emperium der ikke en gang kan tage vare på deres egne ansatte men hytter deres eget skin. Lykke Brian