Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fyret før han var begyndt: "Det er da skide-irriterende"

Nikolaj skulle netop begynde på nyt job, da coronaen dukkede op og vendte alting på hovedet. Han blev fyret, men nåede at knokle fire uger via Zoom.

fyret

Jacob Carlsen

Nikolaj er cand. mag i medievidenskab. Var ansat som kommunikationsmedarbejder i en kursusvirksomhed.

Nikolaj har ikke ønsket at få sit efternavn eller billede offentliggjort.

Jeg blev ansat i januar og skulle starte i marts. Lige inden jeg skulle starte, ringer min chef til mig: ”Jeg har dårlige nyheder, jeg skal lige have dannet mig et overblik,” og så rykkede han min start til april. Virksomheden var hårdt ramt af krisen – og han ender med at ville opsige mig med en uges varsel, men efter jeg kontakter DJ erkender han, at jeg har en måneds opsigelse. Det bliver han lidt træt af. Vi var i alt fire, der blev fyret, og ejerne undlod at udbetale løn til sig selv. Indtægtsgrundlaget forsvandt fra den ene dag til den anden. Så jeg kunne jo godt regne ud, at der ville blive et kæmpe hul i kassen.

Men chefen vender det til noget positivt og får mig til at bruge opsigelsesperioden til at arbejde. Så jeg lavede copywriting og strategi for dem i nogle meget hårde uger. De har virkelig suget alt det, de kunne ud af mig. Og det var helt vildt hårdt; det hele var over Zoom og var nyt, og det var svært ikke at kunne møde folk rigtigt, for det var relativt komplekse produkter, vi arbejdede med. Men det var godt for mig at være der, selvom jeg var blevet fyret. Jeg nåede egentlig at tænke, at han burde have fritstillet mig, men jeg kan også godt forstå, at når virksomheden ikke er større, havde de brug for mig. Det er fair nok.

Det er da skide irriterende at blive fyret. Især fordi, jeg jo siden jeg blev ansat i januar ikke har ledt efter andet arbejde. Jeg havde inden været ledig siden en stress-melding sidste år. At jeg ikke var den eneste, der blev fyret, hjælper selvfølgelig lidt på det, så jeg ikke føler, det er mig, den er gal med.

Nu skal jeg bare i gang med at søge noget nyt. Men min plan er at starte efter sommerferien. Det er nok ikke realistisk at finde et nyt job før til august i en tid som nu, hvor der nok kommer mange fyringer. Jeg kender folk i meget stabile jobs, der er blevet fyret i denne periode. Så det ser lidt svært ud. Jeg var også ledig under finanskrisen, og i kriser synes jeg tit, det er kommunikation/marketing, der bliver skåret væk – altså mine fag.

Jeg kunne godt tænke mig, at mit næste job bliver i en virksomhed eller organisation, der ikke er så udsat for konjunktursvingninger. Og altså min chef har også stillet mig i udsigt, at jeg evt. kan blive genansat. Men lad os nu se.

Coronaen vendte mit liv på hovedet:

Signe fik fordoblet sin arbejdstid

Emma gik fra bølge-surf til sofa-surf

Niels Åge har fået aflyst ordrer for 150.000 kr.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.