Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Frivillig fratrædelse fra DR – forstå den i hovedtræk

I forbindelse med DR’s udmeldte sparerunde på mellem 55-65 stillinger, skal den procedure for nedskæringer, som DJ og DR indgik i foråret beklageligvis afprøves for første gang. Tjek vilkårene for en frivillig fratrædelse her.

Frivillig fratrædelse fra DR

Jacob Nielsen DR vil nedlægge mellem 55-65 stillinger.

Aftalen indeholder et fyldigt afsnit om muligheden for frivillige fratrædelser – og i nærværende tilfælde er vinduet med de frivillige fratrædelser åbent for ansatte DR-medarbejdere til den 31. august 2017 kl. 12. Forhandlingerne om fratrædelserne tages i den rækkefølge, de frivillige byder ind, og DR har meldt ud, at de frivillige fratrædelser vil få virkning fra udgangen af september.

Vilkårene for de frivillige fratrædelser i DR består i hovedtræk af:

  • I udgangspunktet er et individuelt opsigelsesvarsel svarende til en situation, hvor DR opsiger. Selvom medarbejderen melder sig frivilligt, vil fratrædelsesperioden blive behandlet som en opsigelse. Og af A-kassen blive accepteret som en opsigelseslignende situation, hvor man ikke får karantæne i forhold til dagpenge.
  • DR kan yde et fratrædelsesbeløb til ansatte, der har været uafbrudt beskæftiget i DR i 12 eller 17 år. Fratrædelsesbeløbet svarer til: Én månedsløn efter 12 års beskæftigelse, og tre måneders løn efter 17 år.
  • DR kan acceptere en anmodning om at være tjenestefri i en periode på op til syv måneder.
  • Tilgodehavende ferie, feriefridage, kompensationsdage, timebank, afspadsering, sabbat mv. forudsættes i videst muligt omfang afholdt før eller i tjenestefrihedsperioden.

Udover de nævnte forhold forventer DJ, at der kan være forskellige individuelle forhold i aftalen – afhængigt af den enkeltes livssituation.

Tag din tillidsrepræsentant med på råd

Det kan være vanskeligt for den enkelte at beslutte, om en frivillig aftale er den rigtige løsning. Derfor anbefaler DJ, at man henvender sig til sin nærmeste tillidsrepræsentant og tag en drøftelse med vedkommende om sin situation - og motivation for måske at ville indgå en sådan aftale.

Tillidsrepræsentanten kan også hjælpe med kontakter til relevante medarbejdere i DJ og A-kassen. Sidstnævnte kan være behjælpelige med svar på en række tekniske spørgsmål i forhold til fratrædelsesaftaler og aftalemulighederne.

Få professionel vejledning i DJ – hele vejen rundt

I Dansk Journalistforbund vil medlemmer, udover rådgivning om de konkrete forhold, også kunne få en samtale med en karriererådgiver. Kontakt koordinator og socialfaglig sekretær Merete Jeilman på telefon 33 42 80 00 eller mail mej@journalistforbundet.dk.

Handler det om rådgivning til selve fratrædelsesaftalen kontakt: Juridisk konsulent Karina Helena Svensson på telefon 33 42 00 eller mail khs@journalistforbundet.dk. Eller juridisk konsulent Roshan Beier på telefon 33 42 80 00 eller mail rob@journalistforbundet.dk

Læs også mere generelt om fratrædelsesaftaler og eventuelle outplacementsforløb her.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.