Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fra politisk journalist til rådgiver: ”Nu afprøver jeg det selv, og dermed sætter jeg min egen røv i klaskehøjde”

Hans Skovgaard har på få år markeret sig som en af landets skarpeste journalister på Christiansborg. I juni byttede han rollen som reporter ud med en stilling som kommunikationsrådgiver hos firmaet Ulveman & Børsting. Nu er der noget på spil, siger han.

Hans Skovgaard

Emilia Therese Den 1. juni 2020 byttede Hans Skovgaard journalistrollen ud med et rådgiverjob hos kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting.

Jeg har egentlig altid vidst, at jeg gerne ville være journalist. Men jeg blev ekstremt skoletræt i gymnasiet og havde behov for nogle år, hvor jeg ikke skulle gå i skole. Jeg skulle bare noget helt andet, og så passede det fint, at man kunne gå ud og slå søm i. Der gik et par år, fra jeg var udlært tømrer, til jeg søgte ind på Journalisthøjskolen og af uransagelige årsager kom ind i første forsøg.

Da jeg startede på Journalisthøjskolen, var jeg allerede afklaret med, at jeg ville på Christiansborg. Det var dels fordi, jeg var optaget af politik, men også fordi jeg tænkte, at det nok var der, at de dygtigste journalister var, så man kunne lære en masse. Nu kunne man jo ikke på forhånd beslutte, hvad man gerne ville have af job efterfølgende, men i min praktiktid på DR Nyheder kæmpede jeg da for at komme på Christiansborg, hvilket lykkedes, og jeg var også så heldig at blive hængende på Borgen, så planen gik nogenlunde, må man sige.

Journalistik er et håndværk. Man kan godt læse tykke bøger om, hvordan man gør, men i bund og grund handler det om, at man får hænderne op af lommerne og kommer igang. Man skal virkelig ikke være bange for at tage telefonen og ringe til nogen, for det er simpelthen sådan, at man får de gode historier. Det er, når man snakker med så mange mennesker som overhovedet muligt. På Christiansborg gjorde jeg det til en tradition, at jeg altid spurgte personen, som jeg havde en sludder med, hvad vedkommende ellers gik og interesserede sig for. Så fik man lige pludselig en idé, en historie eller en spændende rapport, som man ellers ikke havde fået.

Om skiftet til rådgiver hos Ulveman & Børsting

Jeg ville egentlig bare gerne prøve at sidde på den anden side af skrivebordet. På Journalisthøjskolen og i journalistfaget generelt går mange rundt og tænker, ”hvorfor gør folk ikke det” og ”hvorfor gør folk ikke det”. Og man går og tænker, at alle folk er idioter, fordi de ikke gør, som man selv går og tænker. Men det er så meganemt at være bagklog, når man ikke har noget på spil. Som rådgiver hos Ulveman & Børsting får jeg muligheden for at sige:  ”Jeg synes faktisk, at du og din virksomhed skal gøre sådan her”. Nu afprøver jeg det selv, og dermed sætter jeg min egen røv i klaskehøjde.

Lige pludselig sidder man over for folk, som har et virkelig vigtigt job i toppen af erhvervslivet, og som alligevel lytter til, hvad man siger. Det er sgu fedt. Jeg kan godt analysere en situation og vurdere, hvad jeg selv ville gøre, men jeg forstår jo ikke branchen endnu. Der er en masse ting, som jeg skal lære, og det er jeg helt afklaret med. Bare sådan noget som det ”corporate” sprog, der bliver talt i den verden, kræver lidt tilvænning.

Jeg var, synes jeg selv, ret god til mit gamle job, og nu prøver jeg mig så af i en branche, som jeg tror, at jeg kan lære, og som jeg ved, jeg kan lære noget af.

 

36-årige Hans Skovgaard er udlært tømrer i Aarhus og tog senere journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han var i praktik hos DR Nyheder. Efter endt uddannelse i 2016 har han været ansat hos DR, Radio24syv og Berlingske, inden han i juni skiftede journalistrollen ud med et rådgiverjob hos kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

Jakob Carlsen

STUDERENDE

Hvad enten du læser journalistik, kommunikationsfag, fotografi, grafisk design eller andre mediefag, er DJ dit fagforbund. Vi kender alt til ansættelsesvilkår  i medie- og kommunikationsbranchen.