Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fra pladecover til rapport for Visit Nordsjælland

Grafisk designer Amanda-Li Kollberg har haft sit eget firma på fuld tid i halvandet år. I 2018 flytter hun til Berlin for at åbne et internationalt designbureau sammen med sin partner Siri. Få et indblik i hendes arbejdsuge.

Jacob Nielsen

Jacob Nielsen Amanda-Li om at flytte fra hjemmekontor til kontorfællesskabet KPH: ”Jeg trængte til at komme ud og se nogle mennesker. Og komme i tøjet! Tidligere kunne jeg bare stå op, tage en gammel T-shirt på – og pludselig var det blevet aften, og jeg havde arbejdet hele dagen.”

Jacob Nielsen

Jacob Nielsen

Mandag

”Jeg skal færdiggøre et design til et pladecover. Musikeren, min samarbejdspartner Siri og jeg arbejder for, skal nu på turné, så der skal også laves plakater, design til cd og promotion på de sociale medier.

Derudover sidder jeg med en del andre småting i dag. Jeg har næsten altid gang i 10 forskellige projekter. Det meste af det jeg laver, har med kultur at gøre. Af ren og skær personlig interesse. Min inspiration søger jeg fra film, podcasts og bøger. Eller udstillinger. Jeg forsøger at komme ud af computeren. Du ved aldrig, hvad der sætter den kreative proces i gang.

Når jeg laver projekter sammen med Siri, der arbejder fra New York lige nu, er Pinterest et godt samarbejdsværktøj. Vi bruger måske en uge på at lægge ting op hver især på et fælles board, og så snakker vi sammen i telefonen, mens vi kigger på boardet.

Jeg har også en kæmpe mappe, hvor der ligger billeder og små udsnit af tekster. Jeg ved aldrig på forhånd, hvilke billeder og tekststykker, der skaber inspiration til de konkrete projekter. Det er sådan, det skal være.”

Tirsdag 

”Jeg skal lave nogle rettelser på en design-identitet, jeg har lavet for et mindre galleri i København. Den her opgave tjener jeg ikke penge på, vi bytter derimod ydelser. Hun er fotograf og hjælper mig med fotos. I den anden ende af skalaen skal jeg afslutte en lønnet opgave for Visit Nordsjælland, der har hyret mig til at sætte en rapport op grafisk.

Alle mine opgaver har jeg fået via kontakter, men lige nu forsøger jeg faktisk at markedsføre mig i en lidt anden retning, så jeg får flere opgaver med substans. Altså større opgaver og måske mere faste kunder, så jeg ikke skal hoppe rundt og løse 10 små ting af gangen.Jeg vil for eksempel gerne lave flere bøger. Et bogprojekt har en vis varighed, og det har en start og en ende. Det kan jeg godt li’.

I aften skal jeg sy. De seneste aftener har jeg brugt på at brodere og sy. Det er meget nyt for mig at have fri om aftenen, og jeg nyder det.”

Onsdag

”I dag deltager jeg i Creativity World Forum. Jeg deltager på mange konferencer i løbet af et år. Grafikdesign, TYPO Berlin, We Love Graphic Design, 99U Conference (New York) og andre mindre aktiviteter.

Jeg kommer også til nogle arrangementer i Visuelt Forum hos DJ, fordi her møder jeg grafikere, der er længere fremme i karrieren. De deler gerne ud af erfaring og giver gode råd – og så har vi det bare hyggeligt.

Jeg deltog også i forbundets Delegeretmøde i år, og det er også netværk og sparring for mig. Vi snakker om hvad man må og ikke må. Om forskellige erfaringer og om prissætning. Det er lidt af en jungle, men den nye medieaftale er en stor hjælp.”

Torsdag
”I aften skal jeg mødes med mit netværk Ladies, Wine Design, som er startet af den amerikanske designer Jessica Walsh ud fra et ønske om at samle kvinder, der er selvstændige i designbranchen. Netværket findes i en række store byer, dog ikke København, så jeg er med i netværket i Berlin.

En typisk aften mødes vi og spiser, en af os fortæller lidt om opgaver og udfordringer, og så drikker vi en masse vin og ender med at brokke os over, hvor hårdt det er … nej, det er faktisk et godt netværk, som jeg får ret meget ud af. Jeg er også lige begyndt at snuse lidt til det danske netværk Ladies First.”

Fredag

”Jeg skal arbejde lidt for en engelsk kunde, som jeg laver en filmplakat for. Den opgave er jeg halvvejs med. Efter frokost skal jeg løse en opgave for en svensk kunde, der laver sikkerhedsprodukter til børn som eksempelvis høreværn, reflekstøj og ID-armbånd. Jep, det er meget svensk og lidt anderledes end det, jeg plejer at lave, men efter jeg har fået en nevø, føles det rigtigt. Jeg kan godt li’ at arbejde med ting, der har en relevans for mig.

Apropos relevans har min samarbejdspartner Siri og jeg snakket en del om, hvilken type designer, vi ønsker at være. Vi vil gerne tage projekter ind, som vi har en personlig interesse for, og vi vil gerne blive ved med løbende at udvikle os. Vi gentager ikke noget. Det betyder, at vi aldrig bliver færdige med at opsøge ny inspiration. Også selv om det koster tid og penge.

Jeg har netop sagt nej til flere opgaver for en københavnsk klub, som jeg løste opgaver for, da jeg studerede. Jeg tror ikke, det er gået op for dem, at design koster penge, og at jeg er et andet sted i mit arbejdsliv nu.

Jeg mener, det er en fælles opgave at lære kunder, at grafik koster penge. Man skal opdrage på kunder for at få en god relation til dem."

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.