Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Foto på din ansøgning? Selvfølgelig - hvis det bliver gjort rigtig!

Det handler om vinkling og om at tænke fremadrettet, når du skal planlægge din visuelle identitet i jobansøgningen. Gør du det godt nok, kan det sikre dig en samtale!

Fotoshoot til ansøgninger

Jakob Nielsen

Det befinder sig typisk oppe i højre hjørne. Ikke særlig stort, nogle gange i forkert opløsning, og ofte med karakter af at være blevet taget i en pasfotoautomat på Aarhus Rutebilstation. Et foto i en jobansøgning er ikke nødvendigvis en god idé. Men hvis du gør det rigtigt – altså lægger tanker og arbejde i at få det taget og udvælge det – kan det være med til at sikre dig en samtale på drømmejobbet.

Et foto er et MUST i dag!

Faglig konsulent i DJs Karriere og Trivsel-afdeling, Mads Løkke Rasmussen, har set stakkevis af eksempler på ansøgninger med både gode – og dårlige – billeder. Når han bliver bedt om rådgivning til at forbedre ansøgningerne, er det visuelle udtryk et væsentlig del af pakken:

”Vi synes, det er vigtigt med en visuel identitet. Et foto i ansøgningspakken er et must i dag, så selvfølgelig skal det med – hvis det altså er det rigtige foto,” siger han.

Klart nok. Men hvad er så det DET RIGTIGE foto?

”Kravene til det gode foto er blevet højere i dag, hvor de digitale muligheder er blevet forbedret. Det duer ikke med dårlig teknisk kvalitet, og det duer ikke, at man stirrer helt hjernetomt ud på læseren. Det kan være en strålende idé at få taget et professionelt profilbillede, men det er jo ikke en mulighed, som alle har. Heldigvis er det i dag muligt at tage rigtig gode billeder med din Iphone. Det, der er fuldstændig afgørende er, om du vinkler billedet korrekt,” siger Mads Løkke Rasmussen.

Foto skal matche jobbet

Et par gode råd er ifølge Mads Løkke Rasmussen, at man ikke kun skal have ét billede, så man altid sender det samme signal. Vinklingen af dit foto er meget vigtig og skal matche det job, du søger.

”Et eksempel er en radiovært, der i sin ansøgning havde et foto, der bare sagde WHAM ud i hovedet på dig. Sådan et foto kan hun ikke bruge i alle sammenhænge, men til et job som radiovært passede det ret godt. Men hun ville nok ikke få jobbet som kommunikationsmedarbejder i en kommune på det. Det ville ikke være det rette signal – ikke den rette vinkling,” mener Mads Løkke Rasmussen.

Han råder i stedet til, at man i en situation, hvor man er aktivt jobsøgende, udvælger 8 forskellige fotos, som alle selvfølgelig er teknisk gode, og som udtrykker nogle forskellige sider af dig selv. På den måde kan man relativt enkelt vælge et godt billede til hver af de forskellige ansøgninger man sender ud.

DJ tilbyder at læse din ansøgning igennem, når du søger et job. Men kun den bedste og mest gennemarbejdede af slagsen! Tag kontakt til DJs karriere og Trivsel-afdeling og hør nærmere.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.