Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Formand for Ledere i DJ: ”Der er behov for, at ledere kan få kvalificeret og uvildig rådgivning”

Rådgivning, efteruddannelse og netværk er blandt de vigtigste ting, som specialforeningen Ledere i DJ, stræber efter at tilbyde medlemmer med ledelsesansvar.

Ledere i DJ

Jakob Carlsen

Interesseret i at deltage i netværk for mellemledere?

DJ starter den 25. marts 2020 et nyt netværk for mellemledere, som sætter fokus på konkrete ledelsesproblemstillinger – og den særlige position i krydspresset mellem den øvre ledelse og medarbejderne.

Formand for Ledere i DJ Via Christensen mener, at der er brug for et fællesskab omkring og fokus på ledelse i en medie- og kommunikationsbranche, som konstant er under udvikling.

”Begge brancher har brug for en faglig ledelse med uddannelse og ambitioner indenfor området. Ledelse er et fag. I brancher under hastig udvikling, som vores, er der behov for kompetente ledere”, siger Via Christensen og tilføjer:

”Der har været en tendens i mediebranchen til at se lederne som modspillere. Jeg mener, der er behov for at kigge nærmere på lederrollen, den nærmeste leder kan sagtens være medspiller og facilitator.”

Via Christensen har en diplomuddannelse i ledelse og flere års ledererfaring – blandt andet som kommunikationschef i Krimiforsorgen. Hun har været formand for specialforeningen siden 2018 og vil være det frem til næste generalforsamling den 25. februar 2020, hvor hun trækker sig for at fortsætte sit arbejdsliv som selvstændig.

Uvildig rådgivning

Det var især rådgivning, efteruddannelse og netværk specifikt til ledere, Via Christensen og de andre bestyrelsesmedlemmer i Ledere i DJ gerne ville, at Dansk Journalistforbund skulle kunne tilbyde medlemmer med mellemlederansvar.

”Der findes masser af generelle tilbud indenfor ledelse, men ikke decideret indenfor ledelse i medie- og kommunikationsbranchen. Det var vigtigt for os at kunne tilbyde noget specifikt indenfor både fag og branche.”

For Via Christensen er det afgørende for foreningens tilbud, at DJ tilbyder uvildig rådgivning for ledere.

”Der er et behov for, at ledere kan få kvalificeret og uvildig rådgivning – for eksempel i forbindelse med kontrakter. Det er helt centralt, at DJ’s rådgivere har kendskab til de udfordringer, du som faglig leder står overfor.”

Netværksgrupper for ledere

Ledere i DJ tilbyder i dag kurser og gå-hjem-møder og vil på sigt gerne udvide til flere formater indenfor efteruddannelse.

”Vi arbejder på at kunne tilbyde lidt længere efteruddannelsesformater til medlemmerne – men lige p.t. har vi kørt morgenmøder for ledere og andre endags-arrangementer med fokus på ledelse”, fortæller hun.

Foreningen tilbyder, i samarbejde med DJ’s administration, netværksgrupper, hvor medlemmer kan sparre med andre, der står overfor lignende ledelsesopgaver og udfordringer.

”Muligheden for sparring med ligesindede om særlige udfordringer er en del af den værdi, du får som medlem af foreningen”, siger Via Christensen.

DJ starter den 25. marts 2020 et nyt netværk for mellemledere, som sætter fokus på konkrete ledelsesproblemstillinger – og den særlige position i krydspresset mellem den øvre ledelse og medarbejderne.

Prisoverrækkelse af Årets Leder

Ledere i DJ etablerede i 2019 prisen ”Årets Leder i Medie- og Kommunikationsbranchen”, som uddeles til en leder, der har markeret sig som leder indenfor sit felt – medier eller kommunikation.

Prisoverrækkelsen finder sted tirsdag den 25. februar 2020 kl. 17 i Dansk Journalistforbunds lokaler på Gl. Strand 46. 

Læs mere om Ledere i DJ

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.