Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Formand for Danske Mediestuderende: "Vi skal kvalificere debatten om stress blandt studerende"

Danske studerende har et forhøjet stressniveau. Nu arbejder en række studenterorganisationer sammen for at forbedre forholdene for trivsel blandt studerende. Første skridt er en trivselskonference på Christiansborg. Thilde Høybye, formand for Danske Mediestuderende, fortæller hvorfor.

mediestuderende er stressede

Maria Tuxen Hedegaard

Mandag d. 9. oktober holder Danske Mediestuderende i samarbejde med en række studenterorganisationer en trivselskonference på Christiansborg.

Trivselskonferencen er et samarbejde mellem Djøf Studerende, Magistrene studerende, FADL - foreningen af danske lægestuderende, Danske Mediestuderende, DPS - Dansk Psykologforenings Studentersektion og SUL - Studenteransattes Landsforbund.

Se hele programmet

Tilmeld dig Trivselskonferencen

Se DJ's trivselsundersøgelse her

Læs også:

Mediestuderende er mere stressede end andre studerende

Thilde Høybye om studerende med stress

Jonathan Hadberg Stephansen Thilde Høybye er formand for Danske Mediestuderende, som, i samarbejde med en række andre studenterorganisationer, inviterer til trivselskonference mandag d. 9. oktober.

Hvorfor er det vigtigt at holde en trivselskonference?

”I Dansk Journalistforbund kan vi selvfølgelig på ingen måde acceptere, at vores studerende har det så dårligt. Vi kan se, at det ikke kun er mediestuderende, der er for stressede. Det er også alle andre typer studerende i Danmark. Derfor er vi gået sammen med de andre studenterorganisationer om at skabe denne konference. Den brændende platform for os er, at det er en samfundstendens, at unge mennesker mistrives, at de går ned med stress, og det skal vi selvfølgelig reagere på – og det tror jeg ikke, der er nogen, der er uenige i,” siger Thilde Høybye.

Hvordan kan konferencen være med at til afhjælpe det forhøjede stressniveau blandt studerende?

”Man kan ikke kun pege på en ting, der kan gøre, at de studerende får det bedre. Der er en række parametre, der spiller ind. Derfor indkalder vi nu til en trivselskonference, hvor vi har stykket et program sammen, hvor vi skal blive klogere. Vi inviterer konsulenter indenfor en række områder, erhvervsfolk, eksperter og studerende for sammen at se, hvad vi kan gøre på det store nationale plan, for at der er flere studerende, der trives bedre,” siger hun.

Hvorfor er det vigtigt, at studenterorganisationerne arbejder sammen om initiativer som denne konference?

”Det er et frugtbart samarbejde vi har studenterorganisationerne imellem, og det betyder virkelig meget både for Danske Mediestuderende og de andre organisationer. Vi er enormt gode til at tage fat i de ting, vi kan være fælles om i stedet for at fokusere på de områder, hvor vi er uenige. Det har både fordi, det er nogle fantastiske ildsjæle, der er i organisationerne, men det er også i erkendelsen af, at der er sket et skred. Der er behov for, at der er nogle, der taler de unges sag i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi står skulder ved skulder på det her område,” siger hun.

Hvordan bliver den deling af viden, der finder sted på konference, til politisk handling?

”Vi har en opfølgningsplan i uddannelsespolitisk udvalg i Dansk Journalistforbund, og vi taler allerede nu i studenterorganisationerne om den bedste måde at samle op konferencen på. Det er klart, vi bliver nødt til at sætte tingene i system på baggrund af konferencen. Hvis det var mig, der var minister på uddannelsesområdet, ville jeg selv kunne skabe de strukturelle og politiske ændringer, der skal til. Det er jeg bare ikke, og det, vi som studenterorganisationer kan gøre, er at forsøge at påvirke så meget som muligt, forsøge at kvalificere debatten og kvalificere udgangspunktet for at lave uddannelsespolitik,” siger hun.

Kan du forstå, at nogle kan mene, at det er for ukonkret?

”Jeg forstår godt, at nogle til tider kan synes, vi bruger rigtig meget tid på at råbe den brændende platform op. Til det kan jeg kun svare, at vi inviterer nogle mennesker, der kan komme med konkrete bud, der kan afhjælpe denne alvorlige tendens. Hvis man kigger på programmet, har vi eksempelvis inviteret to eksperter fra Novo Nordisk, som arbejder indenfor forebyggelse af stress i organisationer. De kan helt konkret pege på de ting, vi ved virker på det her område,” siger hun.

Hvordan sørger vi for det bedste udgangspunkt for konkret handling?

”Studenterorganisationerne siger, ved at invitere til denne konference, til politikerne: ’Nu må vi sætte os sammen og finde ud af, hvad vi kan gøre’. Det er nemmere at have en samtale om, hvad vi skal gøre, hvis vi alle det samme udgangspunkt, og det er der, hvor konferencer kan noget. Trivselskonferencen bliver vidensgrundlaget og den fælles referenceramme, som forhåbentlig kaster strukturelle ændringer af sig,” siger hun.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.