Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Forhandlingerne med TV2-Regionerne genoptages

DJ har aftalt med Foreningen af TV2-regioner at mødes d. 24. april 2018 for at give det et sidste forsøgpå at lande et overenskomstresultat inden der iværksættes strejke og blokade pr. 1. maj 2018.

Parterne har forhandlet siden 5. januar 2018, dog med en tænkepause siden 5. marts. Her gik parterne, på trods af enighed på flere andre punkter, fra hinanden grundet uenighed om den økonomiske ramme. Det sidste udspil fra arbejdsgiverne lød på en ramme, der ligger væsentligt under resultaterne fra det private arbejdsmarked.

”I en tid hvor det offentlige arbejdsmarked formentligt lander et overenskomstresultat på omkring 8 % over 3 år og hvor TV2 Danmark har landet et resultat på 5,5 % over tre år, så er det helt urimeligt at forvente at de ansatte på TV2 Regionerne skal acceptere et resultat, som ligger på ca. 3 % procent og dermed under det private arbejdsmarked i den samme periode” udtaler formand i Dansk Journalistforbund Lars Werge.

Dansk Journalistforbund har tilbage i januar varslet konflikt med 3 måneders varsel til iværksættelse 1. maj 2018 ved døgnets begyndelse. Arbejdsgiverne har ikke varslet lockout. Tillidsrepræsentanterne og medarbejderne er begyndt lokalt at forberede sig på det tilfælde at det bliver nødvendigt at iværksætte konflikten.

 

Kommentarer