Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Forbedring af hjælpepakken: Både A- og B-indkomsttab kompenseres

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er kommet mange freelancere i møde med lørdagens justering af hjælpepakken.

Mange trængte freelancere og selvstændige kan nu komme i betragtning til kompensation fra hjælpepakkerne. Det er resultatet af en aftale lørdag eftermiddag, hvor regeringen og et bredt flertal i Folketinget blev enige om nogle justeringer af de oprindelige hjælpepakker. Kompensationsperioden forlænges samtidig til og med den 8. juli.

Den væsentligste forbedring er, at freelancere og selvstændige med eller uden CVR-nummer kan komme i betragtning til kompensation for både deres A- og B-indkomsttab.

Det er et forslag, som DJ sammen med andre organisationer har fremført, siden de første hjælpepakker blev aftalt i midten af marts.

 "Konkret betyder justeringen, at flere freelancere nu kan få en økonomisk hjælp, som de har gispet efter. Det skal politikerne have tak for," siger DJ-formand Tine Johansen.

"Og indirekte er det også en anerkendelse af, at det danske arbejds­marked er noget mere differentieret, end mange havde gjort sig klart, inden corona-krisen ramte os.
Dét vil jeg minde politikerne om, når vi kommer ud på den anden side igen."

Du kan få et overblik over den seneste justering af hjælpepakken her.
Lørdagens aftale indebærer også forbedringer for de ledige og modtagere af sygedagpenge.

Kommentarer

Anna Olesen

tir, 04/21/2020 - 13:52

Linket er der ikke (næstnederste linje).

Henning Hjorth

tor, 04/23/2020 - 09:31

Er den onsdag den 29.04? Eller fredag den 01.05? I har skrevet fredag den 29.04, men det er en onsdag!
Vil i være søde og rette det?