Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fagforeningen for Kommunikation, sprog og marketing vil fusionere med DM

Om et års tid er der sandsynligvis ikke længere en selvstændig fagforening for kommunikation, sprog og marketing, da KS har besluttet at fusionere med DM, der tidligere hed Dansk Magisterforening. En eventuel fusion kan få betydning for DJ's administrative samarbejde med KS.

Tine Johansen

Jacob Nielsen

I begyndelsen af 2024 sender KS fusionsplanen til urafstemning blandt sine medlemmer. Og hvis medlemmerne siger ja, vil det få betydning for DJ, som samarbejder med KS i både a-kassen AJKS og på udvalgte administrative områder som fx IT og medlemstilbud. Præcis hvordan er det endnu for tidligt at sige, men DJ’s politiske og administrative ledelse vil naturligvis arbejde på at finde gode løsninger for både DJ’s medlemmer og ansatte.

I 2015 var Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation kun en delegeretmøde-beslutning fra at fusionere med fagforbundet Kommunikation & Sprog. Forslaget endte med at blive taget af bordet uden afstemning.

Tine Johansen er formand for både DJ og AJKS, og selv om hun naturligvis har fuld respekt for beslutningen, så ærgrer hun sig over, at endnu et specialforbund bliver opslugt af et af de store forbund:

“Personligt synes jeg, at det er trist, at der bliver færre af de mindre fagforeninger med dybt branchekendskab og dermed stor viden om medlemmerne. Jeg er faktisk bekymret for, at det på sigt vil gå ud over organiseringen, at fagforeninger bliver nogle mastodonter, der skal rumme en masse forskellige fagligheder og dermed mister både specialisering og den tættere kontakt til medlemmerne,” siger Tine Johansen og understreger, at hun naturligvis har fuld forståelse og respekt for den beslutning, som ledelsen i KS har taget.

DJ og AJKS fortsætter naturligvis

Selv om DJ nu har udsigt til at skulle sige farvel til en tæt samarbejdspartner, så har det ingen betydning for, at der også i fremtiden er et selvstændigt forbund for journalister, kommunikatører og andre med faglighed i medie- og kommunikationsbranchen.

“Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation fortsætter naturligvis som selvstændig, uafhængig fagforening med speciale i medie- og kommunikationsarbejdsmarkedet, ophavsret, mediejura og freelancevilkår. Også vores fælles a-kasse AJKS vil fortsat være a-kassen med speciale i medie- og kommunikationsområdet og det ’atypiske’ arbejdsmarked,” lover Tine Johansen.

Kommentarer