Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fagfestival 2020 er aflyst

Som konsekvens af de forventede retningslinjer for afvikling af større arrangementer til november, har hovedbestyrelsen efter indstilling fra styregruppen for Fagfestival besluttet at aflyse dette års festival.

Fagfestival 20 er aflyst

Rasmus Degnbol Der bliver desværre ingen fagfestival i år.

Siden marts har DJs sekretariat arbejdet med mulige scenarier for afvikling af Fagfestival med hensyntagen til Covid-19. Risikoen for smittefare betyder, at muligheden for interaktion mellem deltagerne skal begrænses og færre kan deltage med det forventede afstandskrav.

"Det er selvfølgelig ærgerligt at aflyse Fagfestival, der normalt samler os på tværs af geografi og faggrupper. Men vi ser nu nærmere på mulighederne for alternative tiltag, der gavner fællesskabet og tilbyder inspiration til vores medlemmer", udtaler Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund.

"Alt taget i betragtning kommer vi så langt væk fra det, der giver Fagfestival værdi, at en aflysning nu, er den rigtige beslutning. Billetsalget var planlagt til at åbne i august. Og de fleste udgifter kan stadig undgås på nuværende tidspunkt." Forklarer hun.

DJ's sekretariat arbejder nu på alternativer, der kan løfte fællesskabet og den faglige nysgerrighed uden smittefare. 25. august mødes hovedbestyrelsen for, blandt andet, at drøfte mulige indsatser.

Fagfestival skulle have været afviklet 1. og 2. november på Odeon i Odense.

Kommentarer

Birgitte Rask Sønderborg

ons, 08/05/2020 - 20:33

Det er en trist besked at DJH ikke kan holde et arrangement med de forholdsregler som voksne mennesker sagtens kan overholde. Håndhygiejne, mundbind, afstand. Coronaen skal ikke blive en hindring for at mennesker kan mødes. Tilhører til foredrag kunne have mundbind på. Afstand mellem bordene. Vi skal prøve at leve så normalt som muligt og ikke bare give op. Det er for nemt.

Birgitte Rask Sønderborg

ons, 08/05/2020 - 21:52

Kan se at andre fagforbund ikke aflyser større møder i efterår og vinter 2020. Fx IDA skriver på deres site, at de selvfølgelig tager hensyn til de givne COVID-19 forholdsregler og forbeholder sig afventende til udviklingen, men de fastholder deres program og ændrer selvfølgelig om nødvendigt Kan se at der måske kommer små decentrale arrangementer istedet for. Ikke digitalt, please.

Håkon

tor, 08/06/2020 - 14:34

Hej Birgitte,

Tak for dine input. Vi er helt enige om, at det er en ærgerlig situation. Og vi arbejder på alternativer, hvor vi medlemmer kan dele viden og inspiration med hensyntagen til smitterisiko. Og så håber vi naturligvis, at vi hurtigst muligt igen får mulighed for at samle mange mennesker til fejring af fag og fællesskab.

Mvh Håkon, Programchef for Fagfestival