Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Få efteruddannelse med 50 % mere i støtte

Pressens Uddannelsesfond (PU) har valgt at hæve støtten til efteruddannelse i mediebranchen med 50 %. Se her, hvordan du får tilskud - og find link til det spritnye efteruddannelsesprogram fra Mediernes Efteruddannelse.

Efteruddannelse

Jenz Koudal

COVID-19 ramte også mediebranchen hårdt, og meget få kom på efteruddannelse i 2020, ca. 400 færre i 2020 end i 2019. Det betød 2,5 mio. kroner mindre udbetalt støtte i 2020. Derfor forhøjer Pressens Uddannelsesfond nu støtten til efteruddannelse med 50 procent i et år. De nye støtteregler gælder fra 1. juli 2021 til 30. juni 2022, hvilket omfatter efterårets kurser, som kan ses fra mandag 17.  maj på www.mediernesefteruddannelse.dk.

Formandsposten i bestyrelsen for Pressens Uddannelsesfond er delt mellem Allan Boye Thulstrup, næstformand i Dansk Journalistforbund og direktør i Danske Medier, Louise Brincker.

Allan Boye Thulstrup forklarer beslutningen om at hæve støtten således:

”Vi har set, at mange af gode grunde ikke har fået efteruddannet sig det sidste år, og en 50 procents stigning i støtten i et år er en måde at få de penge, som skal hjælpe folk med at blive klogere, ud at arbejde, så vi kan få det opsparede behov for at efteruddanne sig indhentet. Det ville være synd, hvis et helt års efteruddannelse blev tabt på gulvet”, siger Allan Boye Thulstrup, der stadig håber, at kursusudbyderne har mod på at være med til at skabe spændende kurser, selvom det har været et hårdt år for små selvstændige.

”Vi håber, at den forhøjede støtte kan få endnu flere til at få øjnene op for de gode efteruddannelsestilbud, og at arbejdspladserne vil arbejde aktivt for at få sendt medarbejderne afsted, mens støtten er høj. Den forhøjede støtte er også en håndsrækning til freelancerne til at komme på kursus i et økonomisk hårdt år”, siger Allan Boye Thulstup. Han opfordrer også arbejdsgiverne til at bruge muligheden for at lave efteruddannelse på arbejdspladsen i år med forhøjet støtte.

”De interne efteruddannelseskurser på arbejdspladskurserne er en god måde at få rystet folk sammen på igen efter lang tid med hjemmearbejde, og jeg vil opfordre til, at arbejdsgiverne overvejer den fremfor en vinsmagning”, siger han.

Kommentarer