Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Få adgang til et mangfoldigt udvalg af kilder og eksperter

DJ har samlet en række af de databaser og lister, der arbejder for et mere mangfoldigt mediebillede. Du finder her alt fra medieeksperter til kulturelle kilder og forskere i robotteknologi. Brug dem!

Diversitet

Julie Flanmose

På Fagfestival den 4.-5. november i Odense kan du i sessionen "Sådan får vi flere nye ansigter i mediebilledet" få gode grunde og ideer til, hvordan du kan udfordre og ændre indgroede og ubevidste vaner på din redaktion, så jeres kildearkiv bedre repræsenterer befolkningen.

Kvinder og minoriteter er underrepræsenterede i de danske nyhedsmedier. Ifølge den seneste måling (2015) fra Who Makes the News var kun hver fjerde kilde i de danske nyhedsmedier en kvinde – og 70 procent af alle debatindlæg på de store dagblade skrevet af mænd.

DJ vil gerne bidrage til en mere mangfoldig brug af kilder og eksperter. Det er afgørende for demokratiets virke og sammenhængskraften i det danske samfund, at alle kan se sig afspejlet og reflekteret i medierne.

Derfor har DJ samlet universiteternes ekspertdatabaser og en række andre initiativer, der kan gøre det lettere for den enkelte mediearbejder at bidrage til en højere grad af diversitet i brugen af eksperter og kilder.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.