Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Engagér dig i dit studie og dit fag - bliv en del af din lokale studenterorganisation

Vil du have et større netværk, noget fedt på CV’et og fester med medstuderende fra hele landet? Så engager dig i din lokale studenterorganisation. Formænd fra fire af DJ's studenterorganisationer fortæller her, hvad de har fået ud af at være ekstra-engagerede.

Markus Valentin

DJ

Markus Valentin Jakobsen, Formand for KAJ


Hvorfor valgte du at melde dig ind i en studenterforening?

Da jeg startede på studiet, kendte jeg ikke en sjæl i hverken Aarhus eller på mit studie. Det var det sociale, der var hovedårsagen til, at jeg tilmeldte mig en studenterforening, men også fordi jeg vidste, at det kunne give mig en god faglig bagage med på vejen. Allerede på 1. semester startede jeg i to foreninger; i Radio Genlüd og i KaJ. Selvom jeg elsker at lege med radio, så var det KaJ, der fangede mig mest.

Er det ikke bare en masse (kedeligt) politisk arbejde?

Jeg er blevet introduceret til et væld af journalist- og mediestuderende fra SDU, RUC, KU og selvfølgelig DMJX, der alle er del af et større fællesskab både socialt og fagligt. Her kan vi diskutere og sætte os ind i, hvad der sker i mediebranchen, hvordan uddannelserne stiller sig på ift. tidens essentielle spørgsmål som corona, ensomhed, sexisme og praktikforløbet, men på samme tid drikke øl og hygge igennem.

KaJ holder generalforamling den 9. oktober.

Lucas Francis

Privat

Lucas Francis Claver, Formand for Andrea 


Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med din studenterforening?

Vi har holdt nogle gode generalforsamlinger og studiestart-events. Det er fedt, når vi alle er samlet og engagerede i at forsøde tilværelsen for vores medlemmer. Det er også den slags begivenheder, som jeg har savnet mest under nedlukningen, og som har manglet for at holde gnisten i min bestyrelse og blandt mine medlemmer.  

Hvorfor skal man melde sig ind i andreas bestyrelse?

For studerende på DMJX Emdrup handler det om at brede sit studienetværk ud over sin egen faglighed. Vi er syv studieretninger, som har meget til fælles – vi har et fælles sprog – men som også er unikke og specialiserede. Hvis man, som jeg, er kommet for skade at vælge at læse kedelig kommunikation, kan man altså få meget ud af at møde sine fremtidige kolleger og blive inspireret til nye måder at gribe opgaverne an. Både inde- og udenfor studiet. Det er der en særligt god mulighed for i foreningsregi – for der mødes vi nemlig på tværs af fagligheder og løser vores formål på forskellige måder. Jeg er f.eks. blevet meget mere vild med skemaer, efter at have arbejdet tæt sammen med studerende fra Medieproduktion og Ledelse.

Daniel Just Schram

Privat

Daniel Just Schram, Formand for KajO


Er det ikke bare en masse (kedeligt) politisk arbejde?

Det synes jeg bestemt ikke. Jeg har været en del af foreningen siden maj, hvor vi allerede har været med til at støtte arrangementer for de studerende på studiet. Mange på studiet virkede heller ikke til at kende det store til foreningen inden, da den tidligere bestyrelse havde svært ved at få arrangeret noget grundet nedlukninger og restriktioner. Her ligger der også et arbejde i at være synlige for de studerende hele tiden, så de ved, at vi er der, og at vi kan hjælpe med mange ting.  

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med din studenterforening?

Jeg er stadig meget ny i foreningen, hvor vi er en helt ny bestyrelse, så de helt gode oplevelser vil der forhåbentlig være mange af det kommende semester. Indtil videre har det dog været at møde nye mennesker på mit eget studie, som jeg ikke havde talt så meget inden, jeg blev en del af foreningen samt nye bekendtskaber fra de andre foreninger i landet.

 

Kristine Schäfer

Privat

Kristine H. Schäfer, Formand for DJ RUC 


Er det ikke bare en masse (kedeligt) politisk arbejde? 

Hvis du vil engagere dig politisk, så kan du det. Men hvis du mere er til at hjælpe med sociale arrangementer lokalt på studiet, så kan du også det. Men der er bestemt intet, der er kedeligt! Det kan jeg skrive under på. Ellers ville jeg ikke genopstille til DJ RUC’s bestyrelse efter tre år. I det store hele er der plads til alle – uanset hvordan man har lyst til at engagere sig. 

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med din studenterforening? 

En særlig oplevelse var, da jeg var med til mit første seminar med Danske Mediestuderende. Her sov jeg på værelse med en sød studerende fra KaJo (journalistik på SDU. Vi kendte ikke hinanden, men vi blev veninder og er det stadig i dag. Men helt generelt er det bedste, jeg har fået med mig fra DJ RUC uden tvivl de fantastiske relationer, jeg har fået til andre mediestuderende på tværs af landet.

Tag med til generalforsamling i DJ RUC 10. september

Læs mere om studerende i DJ

Kommentarer