Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Ekstra Bladet øger indsats for bedre arbejdsmiljø

Fyringsrunder og forandringer har øget behovet for, at arbejdsmiljørepræsentanterne træder ud af skyggen. ”Jeg vil opfordre alle til, at få deres arbejdsmiljørepræsentant mere på banen”, siger tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet Anders Stoffer.

Arbejdsmiljø

Jakob Nielsen

Anders Stoffer er tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet

Linda Johansen


Ekstra Bladet har sammen med ledelsen netop startet en større indsats for at forebygge stress og sygemeldinger. De vil derfor i det kommende forår deltage på DJ’s temadag om stress, invitere gæster ind på redaktionen, der har erfaring med forebyggelse, og tage på virksomhedsbesøg for at se, hvordan de håndterer det stigende arbejdspres.

Det større fælles fokus fra både ledelse og medarbejderforening på at nedsætte stress, sygemeldinger og mistrivsel er resultatet af et langt sejt træk, hvor man i Ekstra Bladets medarbejderforening for alvor har fået arbejdsmiljørepræsentanterne i spil ved at skabe en tydelig arbejdsdeling.

”Hos os tager tillidsrepræsentanterne sig af de faglige spørgsmål i bestyrelsen, aftaler med ledelsen og overenskomstforhandlinger, hvor arbejdsmiljørepræsentanterne Henrik Flødstrup og Nanna Cecilia Pedersen tager sig af alt, hvad der omhandler arbejdsmiljø som stress og andre udslag af mistrivsel”, fortæller Anders Stoffer.

Mere betydningsfuld rolle til arbejdsmiljørepræsentanterne

Den skarpe opdeling i faglige konflikter og trivselsproblematikker har givet arbejdsmiljørepræsentanterne på Ekstra Bladet en betydningsfuld rolle i forhold til mange andre mediearbejdspladser, hvor medarbejderne går til tillidsrepræsentanterne med alt.

”Jeg gjorde det klart, da jeg blev valgt som tillidsrepræsentant, at jeg ikke kunne klare det hele, og det ikke var min spidskompetence at tale psykiske problemer med folk. Det har vores arbejdsmiljørepræsentant heldigvis været rigtig dygtig til”, siger Anders Stoffer og tilføjer:

”Vi griber rigtig mange, fordi har gjort det tydeligt, hvem der tager sig af hvad. Vi har stadig sygemeldinger, men jeg er overbevist om, at vi havde haft mange flere, hvis det var mig alene, der skulle nå at tale med alle. Så ville jeg nok også selv være én af dem, der var sygemeldt…”.

To på hver post

Ekstra Bladets Medarbejderforening har netop omstruktureret, så der er to bestyrelsesmedlemmer, der er arbejdsmiljørepræsentanter. Dermed tæller det hold både Nanna Cecilia Pedersen og Henrik Flødstrup.

”Der har været så meget pres på den seneste tid, at Henrik har haft brug for assistance. Gisle og jeg har jo slet ikke tid til samtaler om stress, når der for eksempel er fyringsrunder. Så kæmper vi alt, hvad vi kan, for at begrænse skaderne, og kan i den proces godt komme til at glemme dem, der ikke har mistet jobbet, men som bare skal løbe hurtigere. De bliver i dag samlet op af arbejdsmiljørepræsentanterne”

Fylder arbejdsmiljørepræsentanternes rolle mere og mere?

”Ja, det gør den. I en tid, hvor vi - med et lidt smart udtryk - skal klare det hele på den halve tid, bliver folk jo pressede. Nogle kan omstille sig til en forandring på en dag, mens andre bruger 4-5 måneder på at være helt oppe igen. For sidste gruppe er arbejdsmiljørepræsentanternes tilgængelighed super vigtig.”

Arbejdsdelingen skinner også igennem hos ledelsen

Opdelingen har ikke kun manifesteret sig hos medarbejderne, men også hos ledelsen.

”Ledelsens person, Ole Sloth, kører det nu også i to spor: Det psykiske arbejdsmiljø i et, og det faglige og overenskomstmæssige i et andet. Vi har hver især et månedligt møde med ham, og så er der nogle overlap, som vi alle mødes om.”

Udover det månedlige møde orienterer tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne løbende hinanden.

 ”Vi har tavshedspligt overfor andre, men vi må gerne tale sammen om, hvordan vi bedst løser den givne situation”, siger Anders Stoffer og slutter opfordrende:

”Jeg er utrolig glad for, at det fungerer sådan her på Ekstra Bladet, og jeg vil råde alle mediearbejdspladser til, at få deres arbejdsmiljørepræsentanter mere på banen.”

DJ’s temadage den 21. og 22. marts for arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter ”STOP stress og skab resultater i fællesskab” er fuldt booket, men på grund af den store efterspørgsel har arrangør og arbejdsmiljøkonsulent i DJ Eva Jakobsen lovet, at temadagene vil gentage sig senere på året.

Læs mere på Videncenter for Arbejdsmiljø og på BFA om, hvordan arbejdspladsen får implementeret viden og redskaber til at forebygge og håndtere stress hos den enkelte og i teamet. Kontakt også gerne Eva Jakobsen for presserende spørgsmål vedrørende arbejdsmiljø.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.