Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Efteruddannelse er kun første brik"

Journalist Kåre Kildall Rysgaard er nu på DR efter en årrække som selvstændig. For ham har efteruddannelse været vejen til et specialiseret arbejdsliv og en succesfuld karriere som førende datajournalist.

datajournalist efteruddannelse

Pressefoto

Hvilken efteruddannelse har rykket dig markant fagligt?

”Jeg syntes, datajournalistik var spændende, og så har jeg gået målrettet efter nogle kurser i den retning. I begyndelsen tog jeg på nogle kurser, der mest handlede om regneark, og da jeg havde taget dem, fandt jeg ud af, at jeg gerne ville kunne endnu mere indenfor datajournalistik. Derfor ledte jeg efter kurser i USA og fandt Nicar-konferencerne, som handler om undersøgende datajournalistik. Systematisk valgte jeg at tage til konferencerne, og jeg har nu været afsted 3-4 gange.”

Hvilke konkrete resultater skabte konferencerne for dig?

”Ved hver konference valgte jeg noget, som jeg gerne ville lære, og som jeg så kunne integrere i mit arbejde, så snart jeg kom hjem igen. Fra konferencen lærte jeg som en af de første danskere at webscrape med programmet Heliumscraper og solgte et par uger efter konferencen en række opgaver, hvor jeg webscrapede. Havde jeg ikke været på sådan en konference, havde jeg aldrig fået fat i det værktøj.”

Et godt råd til andre, der står og skal vælge efteruddannelse?

”Det kan være svært at få integreret de nye værktøjer i det daglige arbejde, når man har været på efteruddannelse. Efteruddannelse kan være fantastisk, men er det kun, hvis man har en plan for, hvordan det, man lærer, skal integreres i ens arbejde. Når efteruddannelse slutter, skal man sætte et mål for hurtigt at bruge det nye, man har lært. Selve efteruddannelse er kun første brik – man skal sørge for at følge op og finde ud af, hvordan man bruger det, man har lært i sit arbejde.”

Læs også efteruddannelses-portrætter af:

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Jakob Carlsen

FIND DIN EFTERUDDANNELSE

Styrk din karriere med efteruddannelse, som matcher dine faglige ambitioner.

Søren Malmose

HVEM BETALER DIN EFTERUDDANNELSE?

Få vejledning til hvem der betaler din efteruddannelse. DJ har samlet de vigtigste oplysninger til dig der er fastansat, freelancer/selvstændig eller ledig.

Søren Malmose

MEDIERNES EFTERUDDANNELSE