Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DR-opsigelser: ”Tillidsrepræsentanternes arbejde har gjort aftalerne bedre”

DJ bakker op om de otte DR-medarbejdere, der i går blev varslet opsagt, og roser tillidsrepræsentanter for stor indsats.

I forbindelse med DR’s udmeldte sparerunde på mellem 55-65 stillinger har otte ud af de 18 medlemmer af DJ, sparerunden vil berøre, taget imod en frivillig fratrædelse. Fire journalistiske stillinger er overflyttet til Aarhus – og otte medarbejdere modtog i går, torsdag den 7. september, en varsling på at blive opsagt.

Ifølge DJ’s samlede forhandlingsteam har processen ikke været nem. De sidste fratrædelsesaftaler blev først forhandlet på plads med ledelsen på selve dagen for deadline, og der er gået nogle vanskelige forhandlinger forude, som har krævet ressourcer fra DR’s tillidsrepræsentanter.

Forhandlingschef i DJ Claus Iwersen fortæller om processen:

”Vi er fra DJ’s side glade for, at otte har meldt sig til en frivillig fratrædelse, og det er vores indtryk, at de tillidsrepræsentanter, der har været involverede i de her forhandlinger, har gjort en stor indsats. De har været meget engagerede, og deres arbejde har gjort aftalerne bedre, end de var blevet uden deres medvirken. Det skal de have stor kredit for.”

De otte DJ-medlemmer og medarbejdere på DR, der er blevet ’sindet’, altså varslet en kommende afskedigelse, vil blive tilbudt et møde med DJ i dag.

”DJ hjælper og støtter de otte varslede medarbejdere i forhold til at komme igennem den proces, der venter forude de næste 10 dages tid, inden opsigelsen træder endeligt i kraft. De mødes blandt andet i dag med DJ’s forhandlingskonsulenter til et møde om perioden frem til den endelige opsigelse.”

Udover opbakning fra DJ vil de otte medarbejdere ved samme møde blive informeret af AJKS om deres rettigheder i forhold til dagpenge mv.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.