Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DMS: Stress er et strukturelt problem – ikke den enkeltes problem!

Både hos lokalorganisationen KaJO og i samarbejdsorganisationen Danske Mediestuderende tager man stress-problematikken meget alvorligt. Begge vil arbejde hårdt for at finde løsninger på problemet.

DMS-formand Thilde Høybye

Anders Rye Skjoldjensen Thilde Høybye - formand for Danske Mediestuderende


I Danske Mediestuderende – som er samarbejdsorganisation for alle studerende i DJ - tager man problemer med stress meget alvorligt. Og for formand Thilde Høybye er det vigtigt at understrege, at hun anser stress-problemerne som et strukturelt problem.

”Vi skal selvfølgelig tage det meget alvorligt, at mediestuderende er hårdere ramt end andre – og vi skal støtte den enkelte, der bliver ramt. Det har vi heldigvis dygtige konsulenter i DJ der gør, samt engagerede aktive i lokalorganisationerne. Men det vi OGSÅ skal, er at se på det strukturelle plan. For det er ikke kun mediestuderende, der er stressede - det er rigtig mange studerende i Danmark,” siger hun.

Danske Mediestuderende har derfor valgt at sætte særligt fokus på stress i 2017

”Sammen med en række andre studenterorganisationer vil vi i 2017 prioritere stress og få sat på dagsordenen, at stress er et strukturelt problem, og aldrig den kun den enkelte stress-ramtes problem. Så jeg håber, at vi sammen med politikerne, erhvervsfolk og relevante organisationer går sammen og tænker i løsninger,” siger Thilde Høybye.

Josefine Hummelmose

Maria Tuxen Hedegaard Josefine er næstformand i KaJO

Ikke en overraskelse

Hos de studerende på SDU kommer undersøgelsens resultat ikke som nogen overraskelse, siger næstformand i KaJO, Josefine Hummelmose.

”Vi har haft nogle interne undersøgelser på SDU som viste, at journaliststuderende lå superhøjt i forhold til andre uddannelser. Derfor har vi i bestyrelsen talt meget om, hvordan vi kan være med til at løse det,” siger hun og peger på især én ting, der udløser stress hos de journaliststuderende på SDU:

”Panikdagen er helt klart en stor faktor. Frygten for den begynder allerede på 1. semester, jeg har hørt studerende der begyndte at spørge til praktikken allerede efter en uge på studiet. Det er noget, der konstant ligger i folks underbevidsthed, så de tænker rigtig meget i at få arbejde på forskellige medier, lave relevant frivilligt arbejde, få udgivet artikler osv.,” forklarer hun.

Så hvad gør KaJO for at støtte studerende til ikke at blive ramt af stress?

”Vi arbejder meget med at skabe nogle sociale netværk, fordi vi ved, at der er sindssygt vigtigt. At få de studerende til at forstå, at de skal bakke hinanden op og tale med hinanden. I forbindelse med næste panikdag laver vi en hotline, hvor folk kan ringe med deres spørgsmål til dagen, og vi forsøger at vise, at det altså ikke nødvendigvis er hele fremtiden, der står og falder med denne ene dag. Og så prøver vi at udbrede kendskabet til, at man kan ringe og få stressvejledning i DJ, hvis man har brug for det,” siger Josefine Hummelmose

Kommentarer