Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DMS gik på gaden mod nedskæringer på uddannelser

Tusindvis af danskere gik på gaden i København, Aarhus, Odense og Aalborg torsdag eftermiddag for at demonstrere mod Regeringens varslede nedskæringer på uddannelsesområdet. Danske Mediestuderende var naturligvis stærkt repræsenteret.

Foto af demonstration

Oskar Rumle Næstformand i DMS, Thilde Høybye (th.) til demonstration mod nedskæringer på uddannelsesområdet.


Gader og pladser i landets største byer var torsdag eftermiddag indtaget af især studerende, der demonstrerede imod planlagte nedskæringer på uddannelsesområdet. Men det var ikke kun unge studerende, der var mødt op, fagbevægelsen var rigt repræsenteret både i menneskemængden og på talerstolene. Og netop den brede opbakning til demonstrationen vakte glæde hos DMS:

”Vi er glade for, at så mange mødte op, og vi synes det er et meget vigtigt signal, at det er ikke kun er studerende, men hele fagbevægelsen, unge som gamle, der mener, at vi skal investere i uddannelserne og i unge mennesker,” siger næstformand i DMS, Thilde Høybye.

Aktuelt har Regeringens spareforslag udmøntet sig i nedskæringer på DMJX, hvor 20 stillinger bliver nedlagt.

”Nedskæringerne på DMJX rammer jo rigtig mange af vores studerende på uddannelseskvaliteten, ligesom der var fyringer på KU, RUC og SDU sidste år. DMS er selvfølgelig stærkt i mod disse nedskæringer, og vi arbejder videre – sammen med de andre organisationer i Uddannelsesalliancen i mod milliardnedskæringer på vores uddannelser,” siger Thilde Høybye. 

”Vores studerende vinder nationale- og internationale priser for deres arbejde, er sindssygt dygtige og arbejder hårdt. Vi skal sørge for at de bliver VED med at få adgang til uddannelse i verdensklasse, fordi det kommer os alle til gode i sidste ende,” siger hun.

Uddannelsesalliancen anslår at op mod 43.000 mennesker var på gaden i hele landet; 30.000 i København, 8.000 i Aarhus, 3.500 i Odense og 1.500 i Aalborg.

  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle
  • Oskar Rumle

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.