Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ's sommerferieråd til fastansatte

Sommerpausen er den længste ferie på året og en god anledning til at reflektere over de små eller store justeringer, du gerne vil lave, når du vender tilbage til et arbejdsliv, der har været under stor forandring de seneste måneder. DJ's karriererådgivere giver dig et godt råd med i bagagen - og ønsker dig en god ferie.

Fastansatte

Jenz Koudahl

Kære fastansatte

Uanset om sommerferien er et tiltrængt pusterum efter et hektisk år i Coronaens tegn eller et lidt mærkværdigt afbræk i en hverdag, der kun lige er på vej tilbage til normalen, gælder det om at komme godt på ferie – og tilbage igen.

Brug afbrækket til at mærke efter. Når du lægger til og trækker fra, ender du så med flest plusser på kontoen i dit arbejdsliv, eller har du overtræk og bruger ressourcer, du egentlig ikke har.

Hold en veloplagt SUS-samtale med dig selv (Selv-Udviklings-Samtale) og mærk efter, hvad du egentlig har lyst til, der skal fylde i dit arbejdsliv efter sommerferien. Hvilke opgaver og udfordringer? Hvilke kolleger? Hvilken viden? Og hvad skal der til, for at du kan komme derhen. Tøm hovedet og fyld listen i en helt åben brainstorm. Lad som om, at alt er muligt. Identificer derefter, hvad du selv kan gøre for at opnå dine ønsker. Omsæt det til konkrete handlinger og skriv ned, så du ikke glemmer det efter ferien.

Og når den tid kommer, så gå til listen med en intention om, at du skal have mindst tre afslag på dine ønsker. For hvem ved, hvad du så får ja til undervejs… Har du svært ved at få hul igennem til dig selv og dine ønsker, så vid, at karriererådgiverne i DJ sidder klar ved telefonen til at sparre med dig og hjælpe dig videre.

Book en karrieresparring i DJ

Kommentarer