Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ’s forretningsudvalg imødekommer ønsket om et ekstraordinært delegeretmøde

Mandag den 23. september modtog DJ mere end 300 underskrifter fra medlemmer, som ønsker et ekstraordinært delegeretmøde på baggrund af sommerens fratrædelser i forbundet. Forretningsudvalget i DJ indstiller derfor til hovedbestyrelsen, at der indkaldes til ekstraordinært delegeretmøde.

På et forretningsudvalgsmøde onsdag i sidste uge besluttede man at indstille, at hovedbestyrelsen indkalder til ekstraordinært delegeretmøde for at imødekomme de mere end 300 medlemmer, som har skrevet under på den underskriftindsamling, der blev sat i gang i forbindelse med ansvarshavende redaktør Øjvind Hesselagers aftrædelsesaftale og formand Lars Werges afgang.

Hovedbestyrelsen skal drøfte indstillingen fra forretningsudvalget på et hovedbestyrelsesmøde den 8. oktober.

Respekt for demokratiet

DJ-formand Tine Johansen forklarer indstillingen således:

”Vi respekterer selvfølgelig det demokratiske system i DJ. Så når lidt over 300 medlemmer skriver under på, at de ønsker et ekstraordinært delegeretmøde, lytter vi politikere til det. Derfor ønsker vi i forretningsudvalget at indkalde til et kort og effektivt delegeretmøde med den primære dagsorden at redegøre så meget, som vi kan, for det, der er sket,” siger hun.

Tine Johansen slår dog samtidig fast, at hovedbestyrelsen på et ekstraordinært delegeretmøde ikke kan eller vil komme med flere detaljer om hverken Øjvind Hesselagers fratrædelse, Lars Werges beslutning om at trække sig fra formandsposten eller for den sags skyld om opsigelsen af Elisabeth Geday.

”Vi kræver som fagforening, at arbejdsgivere ikke udleverer detaljer i personalesager, og så skal vi selvfølgelig selv gøre det samme. Personalesager handler om mennesker. Og vi har både som arbejdsgiver og som fagforbund en forpligtelse til at beskytte ansatte – også i sager, hvor nogle ikke længere skal være ansat i DJ,” siger hun.

Dagsorden og dato

Forretningsudvalget vil indstille, at det ekstraordinære delegeretmøde skal indeholde en beretning fra hovedbestyrelsen og efterfølgende debat.

Datoen for det ekstraordinære delegeretmøde og den øvrige dagsorden, herunder muligheden for valg af formandskab og hovedbestyrelse, vil også blive drøftet og besluttet på mødet den 8. oktober.

Hvem kan deltage?

Ifølge DJ’s vedtægter er det de samme delegerede, der blev valgt forud for delegeretmødet i april i år, der er delegerede og vil blive indkaldt til det ekstraordinære delegeretmøde.

Udover de valgte delegerede og hovedbestyrelsen kan øvrige medlemmer af DJ tilmelde sig for at overvære mødet – dog kun med taleret.

DJ’s administration vil efter hovedbestyrelsesmødet den 8. oktober oplyse nærmere om procedure for tilmelding til både delegerede og andre interesserede.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.