Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ’s formand deltager i SIRI-kommissionen

I efteråret 2018 sætter SIRI-kommissionen fokus på kunstig intelligens, medier og demokrati. DJ’s formand, Lars Werge, er blevet inviteret med for at give DJ’s faggrupper en stemme i debatten.

”Teknologi flytter i disse år ind på mange nyhedsredaktioner. Det rejser vigtige spørgsmål om, hvad teknologi gør ved journalistikken, og hvilken rolle medierne skal spille i forhold til misinformation og fake news. Det emne vil DJ gerne være med til at sætte på dagsordenen. Derfor ser jeg meget frem til at blive en del af de spændende drøftelser i SIRI-kommissionen”, siger Lars Werge.

Han skal frem til februar 2019 sammen med en række eksperter, forskere, erhvervsfolk og fagforeningsformænd bidrage til SIRI-kommissionens diskussioner om kunstig intelligens, medier og demokrati. Formålet er at komme med anbefalinger på følgende tre områder:

  • Hvor står danske partier i forhold til brugen af kunstig intelligens og sociale medier, og hvilken betydning kan det få for næste folketingsvalg?
  • Hvor står danske medier, og hvad er en god strategi, hvis man vil bevare tilliden som en god nyhedskanal?
  • Hvilke krav bør vi som samfund stille til medieverdenen, og hvordan styrker vi bedst den danske befolkning til at kunne sortere i nyhedsbombardementet?

Teknologi vil være den røde tråd i kommissionens arbejde, og der vil undervejs blive lavet en række analyser, som kan give et billede af, hvordan politikere, befolkningen og medieverdenen ser på udviklingen i et demokratisk perspektiv.

Ingeniørforening IDA tog i 2016 sammen med folketingsmedlem for Radikale Venstre, Ida Auken, initiativ til SIRI-kommissionen, der bl.a. skal kortlægge, hvordan Danmark kan udnytte udviklingen inden for kunstig intelligens og den digitale disruption til vækst og flere job. Kommissionen skal samtidig skabe opmærksomhed om, hvad forandringerne kommer til at betyde for det danske samfund.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.