Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DJ vinder voldgiftssag mod DR om betalt spisepause

Det er netop blevet afgjort, at medarbejderne i DR har ret til betalt spisepause, også efter 1. juni 2017. Dermed er der slået en vigtig streg i sandet i forhold til medarbejdernes mulighed for fleksibilitet i arbejdet.

Lars Werge

Flemming Leitorp

 

DR havde krævet at, den betalte spisepause for medarbejderne i DR blev ophævet pr. 1. juni 2017.

Men sådan bliver det ikke. For DJ og de andre faglige organisationer, der har kæmpet for retten til at medarbejderne har betalt frokostpause, har vundet den voldgiftssag, hvor tre højesteretsdommere skulle vurdere ret og vrang.

DJ’s formand Lars Werge siger:

“Voldgiftsretten har heldigvis fastslået, at spisepausen er en integreret del af vores overenskomst med DR. Det passer allerbedst til de vilkår, som mediemennesker producerer under. Nyheder sker hele døgnet, også når sulten melder sig. Derfor har vores medlemmer en fleksibel spisepause når det passer ind og hvor medarbejderen hele tiden er klar til at blive eller træde til, når det kræves. Det harmonerer også bedst med den opfattelse, at medarbejderne leverer de bedste resultater, når de selvstændigt og med ansvar for opgaven placerer pauser”.

”Vi er glade for resultatet. Nu vil vi læse kendelsen grundigt og forholde os til de mange elementer, som opmændene lægger vægt på i afgørelsen”

Ingen besparelse ved fjernelse af betalt spisepause

For DR var forsøget på at gøre spisepausen til fritid et led i en større spareøvelse og skulle medvirke til at undgå opsigelser.

”Det var fra start en usammenhængende argumentation, fordi DR ikke oplever besparelser ved at medarbejderne tjekker ud på bestemte tidspunkter. Lønudgiften ville fortsat være den samme og vil kun kunne reduceres ved naturlig afgang og ved opsigelser. Det er en fuldstændig ens problematik, uanset om DR havde vundet eller tabt.”, siger Lars Werge.

Kommentarer