Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

DJ undersøger krænkelser og mobning blandt fagligt aktive

Det skal være en tryg og god oplevelse at engagere sig frivilligt i DJ's arbejde. Derfor iværksætter DJ nu en undersøgelse for at finde ud af, om der blandt nuværende og tidligere fagligt aktive har været eksempler på krænkelser og/eller mobning.

Allan Boye Thulstrup

Jacob Nielsen

Har du haft en dårlig oplevelsen i forbindelse med dit arbejde?

Du kan altid skrive en mail til DJ: chikane@journalistforbundet.dk eller ringe til arbejdsmiljøkonsulent Tom Hansen på 33 42 80 00

DJ har besluttet at undersøge, hvordan det psykiske arbejdsmiljø er for fagligt aktive i DJ. Alle, der har været fagligt aktive i DJ inden for de seneste tre år, vil derfor i slutningen af denne uge modtage en invitation til en undersøgelse af, om de har haft ubehagelige oplevelser i forbindelse med det faglige virke i DJ. Spørgeskemaet er udarbejdet i samarbejde med et eksternt konsulentfirma, der har stor viden om og erfaring med at undersøge og forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Næstformand i DJ, Allan Boye Thulstrup, ser undersøgelsen som et nødvendigt led i at sikre et trygt miljø i det frivillige lag af DJ's arbejde:

"De fagligt aktive og frivillige kræfter er en af hjørnestene i DJ’s arbejde for medlemmerne. Bestyrelsesmedlemmer i specialgrupper, kredse, specialforeninger, medarbejderforeninger og studenterorganisationer løfter hver dag en stor opgave med at skabe arrangementer, fællesskab og sammenhold blandt DJ’s medlemmer over hele landet. Derfor er det meget vigtigt for DJ at sikre, at det at engagere sig fagligt og frivilligt i DJ er en tryg og god oplevelse for alle. Mobning, krænkelser, chikane og andre psykisk ubehagelige oplevelser i regi af det faglige arbejde i DJ er uacceptabelt og ødelæggende for både enkeltpersoner og DJ som organisation," siger Allan Boye Thulstrup.

DJ har ikke nogen mulighed for at sanktionere eventuelle tilfælde af krænkelser eller mobning. Men når undersøgelsens resultater er blevet bearbejdet af konsulentfirmaet, vil DJ modtage en række bud på, hvordan organisationen kan kæde de frivillige bedre på til at sikre et godt arbejdsmiljø.

Kommentarer

Claus Stenhøj

tir, 05/18/2021 - 12:32

Ja, jeg er blevet mobbet/chikaneret/haft ubehagelige oplevelser og har meldt mig ud af DJ.
Desværre er det jo svært at ændre ved en kultur, hvor der er ledelsen og ledende medarbejdere, der står for mobningen. Så held og lykke med projektet.

Kære Claus Stenhøj. Som næstformand i DJ kan jeg forsikre, at mobning naturligvis ikke accepteres. Målet med undersøgelsen er at få kortlagt eventuelle problemer med dårlig kultur, for så skal der forandring til. Det skal være en god oplevelse at være fagligt aktiv i DJ.

Venlige hilsner Allan Boye Thulstrup